Az aszalt szilvával töltött vaddisznócomb szilvamártással, krokettel egészséges és különlegesen finom étel, bármely ínyenc asztalán megállja a helyét.
Hozzávalók 4 főrészére: 1 kilogramm vaddisznó comb, 1 kg krokett, 20 dkg aszalt szilva, 0,5 liter szilva befőtt, 5 dkg cukor, 2 dkg ételsűrítő, 1 evőkanál szilvalekvár, 0,5 dl vörösbor, só, bors.
A megmosott, megtisztított vaddisznó combot aszalt szilvával betöltjük, bepácoljuk, majd páclében puhára pároljuk. Közben elkészítjük a szilvamártást. Öt dekagramm cukrotkaramellizálunk, s hozzáadjuk a szilvakompót levét. Az aszalt szilvát és a szilvakompótot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk. Öntünk hozzá vörösbort, adunk hozzá szilvalekvárt és ételsűrítőt. Ezután alaposan kiforraljuk. Krokettel tálaljuk.
Vadaskert Csárda
Keszthely-Keretváros, Hévízi út
Telefon/fax: 06 83 312 772
www.vadaskertcsarda.hu