Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jubilált a Gondviselés Háza
2023. jún. 28. szerda | Keszthely
Jubilált a Gondviselés Háza
15 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza. Az intézmény jó hangulatú kerti partival ünnepelte a jubileumot. Az eseményre meghívták Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját, és a nyugat-dunántúli régió vezetőit és munkatársait is. A rendezvényen műsort adtak az ellátottak.

Számos foglalkozáson vehetnek részt a hétköznapokban a Gondviselés Háza ellátottjai. Ezeken nem csak jól szórakoznak, hanem a fejlesztésüket is szolgálja. Az intézmény 2008-ban nyitotta meg kapuit. Azóta nagyon sokan töltötték itt a mindennapjaikat, és egy igazi, jó csapat kovácsolódott össze.         

„Egyik fiatalunk a mai nap – képzeljék el, 40 éves Zsitrai Diána. Meg programokat tartunk Tóth Adéllal és az Abronczi Anikóval, meg a Fentős Judittal, meg a Németh Valival.” - mondta az egyik ellátott, Nuznek András.

Az intézmény létrejöttét azok a szülők kezdeményezték, akiknek enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékos, illetve mozgássérült gyermekeik elvégezték az iskolát, és nem volt megoldott a nappali felügyeletük. A Gondviselés Házát gyorsan felkarolta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, és ma is az egyesület égisze alatt működik.          

„Ezek az emberek ki tudják fejezni azt, hogy szükségük van ránk. Azt hiszem, hogy ez a legeslegnagyobb dolog, jó lenne, ha ezt a társadalom is megtanulná, ezt a nagyon nagy igazságot, hogy szükségünk van egymásra. Ha ez működik, akkor a társadalom is egészségesebb lesz, és akkor nem a gondok, a bajok, a betegségek lesznek a legfontosabbak, hanem valóban az, hogy egymásnak milyen ajándék lehetünk.” - emelte ki Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület elnöke.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legfontosabb célkitűzése, hogy segítse az elesetteket és a rászorulókat. Ezért is fontosak az ilyen intézmények, amelyek nem csak az ellátottak, hanem szüleik életét is megkönnyítik. Kiemelt szerepet kapnak azok az emberek is, akik ezeken a munkahelyeken dolgoznak.    

„Alkalmat adunk arra, hogy a felebaráti szeretetet éreztessék velük a munkatársaink. Büszkék vagyunk rájuk, a munkatársainkra, akik nem csak Keszthelyen tevékenykednek. AZ, hogy Keszthelyen is van, ez különösen nagy érték számunkra. Nagy öröm, hogy ilyen kiváló alapítói, működtetői és dolgozói vannak ennek az intézménynek.” - tájékoztatott Szalai Ferenc, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiójának vezetője.

Az ellátottak műsorral készültek a jubileumra. Az előadást Tóth Adél meseterapeuta segítségével állították össze, aki több mint 3 éve foglalkozik a fiatalokkal. A 15 év alatt nagyon sokat fejlődött az intézmény, ebből az ellátottak és a szülők is profitálnak.

„15 évvel ezelőtt ez egy hiánypótlást tett lehetővé. Az iskolát befejező ellátottaknak jött létre a napközi otthon. A szülők közreműködésével 15 éve egy szakmai munka indult el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásában először fogyatékos napközivel, aztán bővült támogató szolgálattal, majd 2021-ben fejlesztő foglalkoztatás szakfeladatunk is lett.” - tette hozzá Dr. Máté Szilvia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának intézményvezetője.

A jubileum jó alkalmat adott a kötetlen beszélgetésre, közös együttlétre is. A meghívott vendégek, a szülők és a dolgozók is megoszthatták egymással a tapasztalataikat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 25. csütörtök 14:16 | Keszthely
Az intézménynek 500.000-500.000 forintot adtak át.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:36 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: dr. Máté Szilvia, az MMSZ Gondviselés Házának intézményvezetője.
| 2023. jún. 2. péntek 09:58 | Keszthely
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
| 2022. okt. 6. csütörtök 17:14 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Dr. Máté Szilvia a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának vezetője.
| 2022. jún. 23. csütörtök 16:17 | Keszthely
Nyílt napot tartott a Gondviselés Háza, bemutatták az intézményt és a foglalkozásokat is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.