Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Generációk vetélkedője
2014. nov. 20. csütörtök | Keszthely
Generációk vetélkedője
A két évvel ezelőtti nagy sikerű " Hetvenkedő Hatvanasok" versenysorozat átdolgozott, kibővített fordulóját rendezték meg Keszthelyen. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a megye minden járásban megszervezi a versenyt. Az idősek és fiatalok vegyesen zajló vetélkedőjének célja, hogy a megyénkben minél kevesebb szépkorú váljon bűncselekmény áldozatává, valamint hogy a különböző generációk jobban megismerjék, elfogadják, megértsék egymást.

 A mai fiatalokról kellett szöveget írni egy ismert dal dallamára a csapatoknak. A hetvenkedő hatvanasok főleg az internetező és bulizó ifjúságról énekeltek. A vicces produkciókban a fiatal generáció segítőkészsége és a külföldi munkavállalás foglalkoztatta még az aranykorúakat.

A fiatal és az idős generáció kapcsolata volt a fő témája keszthelyi fordulónak.
Minden csapatban egy-egy középiskolás munkálkodott együtt a nyugdíjasokkal. Az idősek szerint fontos, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek az ifjúsággal.
"Mindkét generáció veszélyeztetett. Az ifjúság is, de főleg az egyedül élő idős emberek." - mondja Baloghné Betti, aki a TKm Kőrösi Csoma Sándor Klubjának gárdáját erősítette a versenyen.

Nemes Viktória a Vonyarcvashegyi Nyugdíjas Klub gárdájába csempészhetett fiatalos lendületet. A Közgazdasági Szakközépiskola tanulója szerint az időseknek fontos tudnivalóik vannak, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává. A vetélkedőn szívesen vett részt.

A feladatok során szükség volt a fiatalok éberségére és logikájára, valamint az idősek tapasztalatára és türelmére. A verseny során bűnmegelőzési kérdőívet is meg kellett oldani. Az ötletes feladatok célja volt, hogy egyszerre több dologra figyeljenek az idősek, hiszen a hétköznapokban is így kerülhetik el, hogy áldozattá váljanak.

"Vigyázni, bizalommal lenni, de azért folyamatosan oda kell figyelni" - erre kell ráirányítani az idősek figyelmét Bükiné Papp Zsuzsanna szerint. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője elmondta, hogy a feladatok arra irányulnak, hogy meghökkentő, váratlan részei legyenek, melyek még inkább a figyelemre ösztönzik a szépkorúakat.

A keszthelyi vetélkedőn a helyi csapatok mellett Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Sármellék és Cserszegtomaj nyugdíjasai képviseltették magukat. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a megye minden járásban megrendezi a generációk vetélkedőjét. A versenyek első helyezettjei a tervek szerint tavasszal, Hévízen képviselhetik majd a járásukat a megyei döntőn.

A vetélkedőt végül a cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub nyerte meg. A kiélezett küzdelemben másodikak lettek a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tagjai, megelőzve a TKM Kőrösi Csoma Sándor Klubját.
A megyei döntőn így Cserszegtomaj képviselheti a keszthelyi járást.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2017. okt. 18. szerda 14:17 | Keszthely
Izgalmas, élményszerű vetélkedőn mutatta be a rendőrség a szépkorúakra leselkedő veszélyeket.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Zalavár
Zalaváron rendezték meg a Zalai Kincskereső vetélkedő vármegyei döntőjét általános és középiskolás fitaloknak.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit, főkönyvtáros.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.