Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták Keszthely Város kitüntető címeit
2014. máj. 31. szombat | Keszthely
Átadták Keszthely Város kitüntető címeit
Az ünnepi Képviselő-testületi ülésen került sor a város által alapított kitüntető címek átadására.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének ünnepi ülését Ruzsics Ferenc polgármester távollétében, Pálinkás Róbert vezette. Az ülésen adták át a város által alapított kitüntető címeket.

Kitüntetettek:

Dallos Csaba, a Gazdasági Ellátó Szervezet áprilisban elhunyt vezetője posztumusz "Keszthely Városért" kitüntető címben részesült, melyet felesége vett át.

Dr. Bertalan Zoltánnak, a Nagyváthy Néptáncegyüttes alapítójának és művészeti vezetőjének "Keszthely Város Szolgálatáért" kitüntetést ítélt oda a képviselő-testület.

"Keszthely Város Szolgálatáért" kitüntetést kapott Pém Árpád Miklós, több évtizedes testnevelő tanári munkájáért.

Suba Andor Ferencné, a kórház belgyógyászatának főnővére "Keszthely Város Egészségügyéért" díjat vehetett át az ünnepi ülést vezető Pálinkás Róbert alpolgármestertől.

A Karmelhegyi Boldogasszony Karitasz Csoport "Keszthely Város Szociális Ellátásáért" díjat érdemelt ki, melyet a csoport vezetője, Regényi Csaba vett át.

Dallos Csaba
Dallos Csaba Keszthelyen született 1960-ban. A gyenesdiási általános iskola után, Budapesten a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskolában végezte középfokú tanulmányait, ahol középfokú belkereskedelmi ágazati szakképesítést szerzett. 1982-ben a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán kereskedelmi üzemgazdász, majd 1990-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán adóellenőrzési szaküzemgazdász oklevelet kapott. Gazdasági ismereteit okleveles adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakképesítéssel egészítette ki. Szakmai pályafutását a Georgikon ÁFÉSZ-nál kezdte, majd a DÉDÁSZ Keszthelyi Üzletigazgatóságánál dolgozott. Később gazdasági vezető és irodavezető munkaköröket töltött be, majd 2004-től családi vállalkozás keretében adótanácsadással, könyveléssel, valamint cégek és magánvállalkozók ügyviteli feladatainak ellátásával foglalkozott.

2006-ban bízta meg Keszthely Város Önkormányzata a Gazdasági Ellátó Szervezet vezetésével. A gazdasági végzettségű, korábban adótanácsadó és könyvelőirodát vezető Dallos Csaba tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig, 2014. április 23-ig állt a szerteágazó feladatköröket ellátó intézmény élén. Irányítása alatt a szervezet tevékenységi köre fokozatosan bővült, a város egyik legnagyobb foglalkoztatójává válva mind több és több feladatot látott el a keszthelyi intézmények gazdasági irányításától a városüzemeltetési és műszaki-karbantartási munkákig.

Személyében olyan embert tudhatott maga mellett Keszthely város vezetése, akire mindenben – legyen az a munkaköréhez szorosan nem tartozó, például rendezvényekkel vagy beruházásokkal kapcsolatos munka – nyugodtan támaszkodhatott és biztosan számíthatott. Intézményvezetőként kollégáival mindig jó kapcsolatot ápoló, egyéni problémáikra is nyitott, empatikus ember volt.

A város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 110/2014. (IV. 30.) számú határozatában Dallos Csaba részére posztumusz „Keszthely Városért” kitüntető címet adományozta.

Dr. Bertalan Zoltán
Bertalan Zoltán általános iskolai tanulmányait Nádudvaron és Debrecenben végezte, középiskolába Kecskeméten és Kiskunfélegyházán járt. Budapesten földmérő szaktechnikus végzettséget, Debrecenben agrármérnök, 1962-ben a Mezőgazdasági Mérnöktovábbképző Intézetben tanári oklevelet szerzett. A keszthelyi Agrártudományi Egyetemen sertéstenyésztői, majd növényvédelmi szakmérnöki tanulmányokat végzett.

Először Debrecenben és Palagon mezőgazdasági szakközépiskolában tanított, majd az Állattenyésztési Felsőfokú Technikum docense lett, ahol kutatómunkát is végzett. 1969 óta él Keszthelyen, a Mezőgazdasági Szakközépiskolában szakmai tárgyakat és biológiát oktatott.
A néptánccal 12 éves korábban ismerkedett meg egy cserkésztáborban. 10 évig táncosa volt a Debreceni Népi Együttesnek. Alapítója és vezetője volt a Debreceni Agráregyetem néptáncegyüttesének, majd a hajdúszoboszlói néptáncegyüttesnek. Keszthelyre költözését követően megszervezte a Nagyváthy Néptáncegyüttest, melynek vezetője lett. Az együttes megalakulása óta lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatalok megismerjék nemzeti hagyományunkat, a népi kultúrát. A Nagyváthy Néptáncegyüttes 1970. május 4 – én mutatkozott be a keszthelyi színházban nagy sikerrel. Ettől kezdve az együttes tevékenyen bekapcsolódott a város kulturális életébe, majd a környék falvai, városai egyre gyakrabban hívták meg önálló műsort adni. Kezdetben iskolai néptánc csoportnak indult, de az idők folyamán jelentős néptáncegyüttessé vált, a megye egyik kiemelkedő együttese lett, melyet országos szinten is nyilvántartanak.

Dr. Bertalan Zoltán keze alól több mint ezer táncos került ki, közülük ma többen néptáncegyüttes-vezetők, s nevelik a hagyományok őrzésére a fiatalságot. Az együttes táncos utánpótlása céljából 1993-ban gyermek együtteseket hozott létre, melyeknek vezetését, oktatását az idősebb táncosok látják el, akik később megszerezték a néptáncpedagógus diplomát. A középiskolások legnagyobb kulturális bemutatóján, a Helikoni Ünnepségen a 40 év alatt majd mindannyiszor arany és ezüst oklevéllel díjazta a zsűri az együttes teljesítményét. 2002-ben a legjobb néptáncegyüttesnek minősítették és elnyerte a fődíjat. Az együttes munkájának elismeréséül 1986-ban Pro Urbe -díjat, 1993-ban Közművelődési Nívó díjat, 2010-ben Pro Cultura Keszthely- díjat kapott.

Az együttes művészeti vezetője Dr. Bertalan Zoltán, aki a megalakulás óta nagy gondot fordít a néptáncos nevelésre. Ennek köszönhető, hogy sok fiatal az érettségi után is folytatja a néptáncot, többen mint néptáncoktatók, művelői a néptánc hagyományoknak. Munkájának elismeréséül 1986-ban Nívó – díjat, 1994-ben Keszthely Városért Emlékplakettet, 2004-ben Zala Megye Közművelődéséért díjat kapott.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 111/2014. (IV. 30.) számú határozatában Dr. Bertalan Zoltán részére a város életében kifejtett kiemelkedő munkássága elismeréséül az Önkormányzat által alapított „Keszthely Város Szolgálatáért” kitüntető címet adományozta.

Pém Árpád Miklós
Pém Árpád Kurtakeszin született 1933-ban. A Testnevelési Főiskola elvégzését követően 1954-től a Csány László Általános Iskola testnevelő tanáraként kezdte pedagógus pályafutását. 1961-től a Vajda János Gimnáziumban tanított. Közben a férfi és női kézilabdacsapat alakítójaként utánpótlás-válogatott, nagy válogatott, később NB I-es játékosokat nevelt, aminek csúcsa Moór Gyula válogatottsága, illetve Tómaman Rozália olimpiai részvétele. Iskolai csapatokkal (kézilabda, röplabda, atlétika) megyei és országos bajnokságokon is kiváló eredményeket ért el. 1963-ig aktív labdarúgó.

1976 és 1993 között a Pannon Agrártudományi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar pedagógusa. 1977-ben Kiváló Edzői Díj és Keszthely Városért Emlékérem, 1991-ben Egyetem Kiváló Dolgozója elismerésben részesült.  2006-ban Keszthely Város Önkormányzata által rendezett, pedagógusok jubileumi díszoklevél átadási ünnepségén részére arany diploma átadására került sor.

A 2013. augusztus 20-i ünnepségen dr. Fazekas Sándor minisztertől az egészséges életmódra nevelést szolgáló több évtizedes tanári munkájáért az Életfa Emlékplakett Ezüst Fokozata kitüntetést vehette át.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 112/2014. (IV. 30.) számú határozatában Pém Árpád Miklós részére a város életében kifejtett kiemelkedő munkássága elismeréséül az Önkormányzat által alapított „Keszthely Város Szolgálatáért” kitüntető címet adományozta.

Suba Andor Ferencné
Suba Andor Ferencné Papp Júlia Keszthelyen született. A Vajda János Gimnáziumban érettségizett, 1976. július 27-e óta a keszthelyi kórház dolgozója.

Tanulmányait munka, illetve gyes alatt végezte. 1978-ban általános ápolói, 1985-ben felnőtt szakápolói végzettséget szerzett. Munkáltatója támogatásával a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karára jelentkezett, ahol 1997-ben ápolói diplomát szerzett.
Két évig részlegvezető, majd 2001 és 2008 között a Belgyógyászat Osztályvezető főnővére, több éven keresztül az Ápolási Igazgatónő helyettese. 2008-tól három éven át a gyermekosztály ápolói vezetője, 2011-től ismét a belgyógyászat főnővére.

Elve, hogy a betegápolási munka megszervezésének, színvonalának nagyon fontos szerepe van a gyógyítási eredmények, a betegek közérzetének, megelégedettségének alakulásában, ezért munkáját lelkiismeretesség, pontosság jellemzi.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi elnökeként számos program, szakmai továbbképzés, rendezvény létrehozója, résztvevője. Több adománygyűjtés támogatója, szervezője, legyen szó rászoruló kollégáról vagy épp az osztály részére szükséges ápolási és egyéb eszközökről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 113/2014. (IV. 30.) számú határozatában Suba Andor Ferencné részére a város egészségügyi életében kifejtett, kiemelkedő munkássága elismeréséül az Önkormányzat által alapított kitüntetést, a „Keszthely Város Egészségügyéért” díjat adományozta.

Karmelhegyi Boldogasszony Karitasz Csoport
A Karmelhegyi Boldogasszony Karitasz Csoport 1995-ben alakult Rózsa Sándor vezetésével, jelenlegi vezetője Regényi Csaba. A csoport létszáma 15 fő önkéntes, akik szabadidejükben a rászorulókért dolgoznak.

Céljuk a környezetükben élő elesett emberek segítése. A segítségnyújtás módja a rászorultság szerint nagyon színes és különböző. Leggyakoribb formája az élelmiszer adomány, illetve a gyógyszer-receptek kiváltása. Nem ritka az elmaradt közműszámlák kiegyenlítése, lakbér hozzájárulás, gázpalack csere díjának kifizetése.
Labilis lelki állapotú, egyéb pszichés problémákkal küszködő emberek részére segítő beszélgetéseket nyújt a csoport. A tavalyi évben a templomi gyűjtésből több mint száz fő részére osztottak ki élelmiszert. Sokrétű tevékenységük között szerepel háztartási gépek javítása, bútorok szállítása, kerékpárok adományozása. Idén vetőmagot osztottak a nagycsaládosoknak, rászorultaknak.

Nevükhöz fűződik az élő Rózsafüzér Zarándoklat szervezése, a Napi Örömhír terjesztése a neten, emellett névtelen sírok gondozását is ellátják. Jelmondatuk, „Jót tenni, jó.”, amit munkájuk kapcsán valóban át is éreznek. Ez tevékenységük mozgatórugója.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 114/2014. (IV. 30.) számú határozatában a Karmelhegyi Boldogasszony Karitasz Csoport részére a város szociális életében kifejtett, kiemelkedő tevékenysége elismeréséül az Önkormányzat által alapított kitüntetést, a „Keszthely Város Szociális Ellátásáért” díjat adományozta.


| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Keszthely
Az újonnan alakult Civil Pódium Egyesület célja a közösségépítés.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
Új előadássorozat indult a Fejér György Városi Könyvtárban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.