Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megnyílt a Helikon Teniszclub
2023. júl. 19. szerda | Keszthely
Megnyílt a Helikon Teniszclub
Átadták a Helikon Teniszcentrumot. A multifunkcionális rekreációs park célja nemcsak a vendégek, hanem a helyiek és a térségbe érkezők turisták sportolási lehetőségének biztosítása, mely csaknem 541,5 millió forintból valósult meg. A létesítmény nemzetközi bajnokságok rendezésére is alkalmas, így nagyban hozzájárul a sportturizmus fellendüléséhez is a városban.

Bemutató edzést tartottak a diákok az új centrumban. Összesen 6 salakos teniszpálya, egy rekortán borítású multifunkciós sportpálya, futókör, játszótér és egy klubház is épült a multifunkcionális rekreációs parkban.

„Fontos funkciókat lát el, benne egy 17 négyzetméteres öltözőrész, szociális helységek, egy multifunkcionális terem mászófallal, interaktív játékokkal, graffiti fallal, illetve ugyanez a helyiség akár moziteremként is funkcionálhat. Ebben a helységben található továbbá egy kávézó, aminek van egy kültéri-beltéri része, ahol az ideérkező turisták sportolás előtt-után nyugodtan kikapcsolódhatnak.” - mondta el Csere András ügyvezető.

A tenisz már az 1800-as évek végétől jelen volt Keszthelyen, Dr. Iglódi Endre keszthelyi sporttörténeti könyvéből idézte fel a korábbi eseményeket Vozár Péterné alpolgármester. Kiemelte, fontos mérföldkő az új centrum megvalósulása.

„Egy új korszak kezdődött a teniszben. Ahogyan most itt, a keszthelyi teniszéletben is egy újidőszak veheti kezdetét. Keszthely turizmusában a Helikon Teniszcentrum – multifunkcionális rekreációs park beruházása a sportturizmus teniszszakág egyik fellegváralehet a jövőben, növelve a vendégek itt tartózkodásának értékét.”

A Helikon Teniszcentrum kiemelt eleme a Helikon szálló megújítása projektnek. Nagy Bálint államtitkár hangsúlyozta, nemcsak a város, a térség életében is jelentős eredmény ennek létrejötte.

„Ugyanúgy, ahogy a Helikon szálló is a város történetéhez hozzátartozik, a Balaton történetéhez hozzátartozik, ugyanúgy a tenisz is hozzátartozik Keszthely város történetéhez. Hiszen több mint 100 éves hagyománnyal rendelkezik Keszthelyen a teniszsport és azt gondolom, hogy a mostani fejlesztésnek köszönhetően a minőségi, mai kor kihívásainak megfelelő sportfejesztésnek, ami egyben egy közösségi tér is, ennek a fejlesztésnek köszönhetően mondhatjuk, hogy ezzel együtt Keszthelyen 18 pálya várja már az ideérkezőket.”

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes arról szólt, hogy Magyarország 2010 után lépteket váltott a vidék fejlesztésével. Ezt a keszthelyi teniszcentrum is bizonyítja.

„Az a 28 ezer milliárd forint, amit a kormány a központi költségvetésből, az önök adóforintjaiból erre a fejlesztésre el tudott költeni, bekapcsolva a megyei jogú városoknak a jelentős részét a gyorsforgalmi hálózatba, minőségi közszolgáltatásokat vive vidékre is, ennek köszönhetően nem jelent ma hátrányt vidéken élni, vidéken közszolgáltatásokat igénybe venni.”

Az attrakciók vonzzák a turistákat. A szakágban a tavalyi év azonos időszakához képest már 2%-os növekedés tapasztalható hazánkban, Keszthelyen másfélszeres a vendégforgalom. Az új intézmény várhatóan a sportturizmus fellendítését is segíti.

„Ezzel a fejlesztéssel a turizmus egy új szegmensét veti meg ebben a városban. A teniszcentrum nemzetközi és profi versenyek megrendezésére is alkalmas, így felteszik Keszthelyt a nemzetközi sportturizmus térképére is. Minden egyes sikeresen megrendezett verseny nemcsak sportélményt nyújt, hanem hozzájárul az országimázs és a nemzetközi vendégforgalom további emelkedéséhez is.” - ismertette Suhajda-Molnár Anikó az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

Az új centrum már birtokba vehető, reggel 6 és este 8 között tart nyitva. A létesítményt nemcsak a szállóvendégek, hanem a térségbe érkezők és a helyiek is használhatják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. aug. 23. szerda 17:58 | Keszthely
Az elkövetkezendő eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Mozogni vágyó fiatalok és idősek, kicsik és nagyok számára rendeztek sportprogramot Gyenesdiáson, “Gyenesi testébresztő” címmel.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.