Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nemzetközi teniszversenyek is lesznek Keszthelyen
2023. aug. 23. szerda | Keszthely
Nemzetközi teniszversenyek is lesznek Keszthelyen
Komoly versenyeknek is helyszíne lesz a közeljövőben a nemrég nyílt Helikon Teniszcentrum. Az elkövetkezendő eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be. A sportkomplexumot a képviselőtestület és az érintett szakemberek is megtekintették.

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Helikon Teniszcentrum. Mind a turisták, mind a helyiek már birtokba vették a pályákat. Összesen 6 salakos teniszpályán lehet játszani. Ám nem csak ezt a sportot lehet itt űzni. A multifunkciós rekreációs parkban futókör is található, valamint a legkisebbeknek tenisz témájú játszótér. Egy klubház is van a területen, melyben mászó- és graffiti fal is található, mely akár moziteremként is funkcionálhat. A pihenni vágyók a kávézóban is tölthetnek el időt. A centrum a közeljövőben több neves eseménynek is helyszínt biztosít.

„A pályák alkalmasak akár 25.000 dollár összdíjazású ATP versenyek megrendezésére is. Augusztus utolsó hetében adunk helyt a senior teniszversenynek, amelynek kiemelt résztvevője az ötszörös grand slam győztes Paul Mcmenemy. Szeptember végén a Magyar Teniszszövetséggel karöltve Magyarország-Törökország Davis-kupát is itt rendezzük meg. Keszthely városa a most átadott sportkomplexum és a mellette lévő Hotel Helikon szálláskapacitásával ideális helyszíne lehet továbbiakban edzőtáborok, felkészítőprogramok és versenyek számára is.” - osztotta meg Csere András a Helikon Hotel Kft. ügyvezetője. 

Keszthelyen már az 1800-as évektől jelen volt a tenisz, nagy hagyománya van. Jelenleg 18 pályán gyakorolhatnak a sportág szerelmesei a városban. Turisztikai szempontból is jelentős, hogy ennyi lehetőség van ezt űzni. A nemrég nyílt szállodák a játékot kedvelők megfelelő elszállásolásáról is tudnak gondoskodni, erről Manninger Jenő polgármester beszélt.

„Föl kell zárkóznunk. Mondhatni, akik járnak – már csak nem is kell külföldre menni – az országban azért látják, hogy nagyon sok pálya újult meg, sporttelepek újultak meg, szállodák. Mondhatni, hogy most így már versenyképes Keszthely is. És külön köszönöm az igazgató úrnak, hogy szervezi a programokat. Együttműködünk egyébként a marketingben is.” 

A tenisz nagyon népszerű. A centrum reggel 6 és este 8 között tart nyitva. Szeptembertől azonban lehetőség lesz kivilágított pályán is ütni a labdát. A létesítményt nemcsak a szállóvendégek, hanem a térségbe érkezők és a helyiek is használhatják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 19. szerda 18:47 | Keszthely
A multifunkcionális rekreációs parkot a helyiek, a vendégek és a térségbe érkezők is használhatják.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Mozogni vágyó fiatalok és idősek, kicsik és nagyok számára rendeztek sportprogramot Gyenesdiáson, “Gyenesi testébresztő” címmel.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.