Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Pénz7 a Zöldmezőben
2024. már. 8. péntek | Keszthely
Pénz7 a Zöldmezőben
Idén is megrendezték a Pénz7 programot a Zöldmező Utcai Általános Iskolában. Szakiskolások és készségfejlesztősök, összesen 8 csapatban indultak el. A cél az, hogy minél több ismeretet szerezzenek a fiatalok a pénz világáról.

Pénzzel kapcsolatos kvízkérdésekre is válaszolniuk kellett a diákoknak a Pénz7 negyedik napján. Négy lehetőség közül választhatták ki a helyes megfejtést a megfelelő betű felmutatásával. A szakiskolások nagyon készültek a megmérettetésre.

„Eléggé sok időt és erőt belefektettünk ebbe a diával is egybekötött felkészülésre. Mindenki beleadta, amit a legjobban tudott. Főleg az egyik osztálytársam ő annyira jól megcsinálta, hogy mindannyiunkat megvett kilóra. Olyan szintű készülődésben voltunk erre az egészre, hogy szerintünk nagyon megérte és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.” - osztotta meg Csánicz Áron.

A pedagógusoknak több évnyi tapasztalatuk van, hogy összeállítsák a feladatsorokat. Ebben az évben minden csapat kapott egy 2000 forintos keretet, ebből kellett egy egészséges édességet elkészíteniük. Muffin, császármorzsa és kókuszgolyó is szerepelt a kínálatban. Ezt a feladatot mindannyian nagyon várták, a legtöbbüknek sikerült kijönniük a pénzből.

„Illetve volt egy előre kihúzott feladatuk, egy témakört kellett kidolgozniuk előny-hátrány címszóval. Illetve Honfoglalóztunk most itt helyben és Activityztünk. Ez nagyon tetszett a gyerekeknek. És kellett egy ppt-t elkészíteniük azzal a címmel, hogy mire jó a pénz.” - mondta el Kis Zoltánné gyógypedagógus, szervező.

A keszthelyi intézmény korábban a Pénziránytű elnevezésű programhoz csatlakozott. Az itt dolgozók ehhez kapcsolódó képzéseken vettek részt. Ezután csatlakoztak a Pénz7-hez, és immár harmadik éve bonyolították le ezt a rendezvényt.

„Az iskola már nagyon régóta bekapcsolódott abba, hogy a gyerekeknek a pénzügyi kultúráját szélesítse. Illetve azokat az ismereteket, gyakorlatiasan is gyakoroltassa, ami fontos a mindennapi életben. Így aztán a pénz használata, pénzismeret és most már kibővül a készpénzen keresztül a bankkártya, az ATM-használat, aztán a számlaszám használat és az ehhez kapcsolódó nagyon fontos ismeretekkel, amelyek aztán a mindennapokban fontosak lesznek számukra.” - ismertette Krasznai Tamásné intézményvezető.

Az egyhetes program pénteken zárult az intézményben. Az előadások és játékos feladatok mellett egy kiállítást is berendeztek az emeleti folyosón.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2019. már. 1. péntek 16:03 | Keszthely
A Pénz7 keretein belül tartott előadást Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója.
| 2022. okt. 24. hétfő 16:33 | Keszthely
Idén az Értelmi Fogyatékos Gyermekekért Alapítványnak ajánlották fel az összeget.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában két napon át több mint 500-an álltak pástra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:00
Szignatúra
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.