Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Változó a vendégforgalom
2023. aug. 9. szerda | Hévíz
Változó a vendégforgalom
Változó a vendégforgalom a turizmusban. A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint sok külföldi választja a Balatont, azonban a KSH közleménye arra mutat rá, hogy csökkent a vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Hévízen sincs ok a panaszra a turisták számát tekintve, de az itt töltött idő hosszának változását ők is érzékelik.

Még a felhősebb idő sem tántorította el a fürdőzőket Hévízről, sokan mártóztak meg a Gyógyfürdőben. Vegyesen lehetett hallani magyar és külföldi beszédet. A belföldi turisták mellett leginkább csehek, olaszok és lengyelek voltak jelen, de németajkúak is szép számmal jöttek el pihenni a fürdővárosba.  

A Pohlan család is Németországból érkezett, szabadságukat töltik itt. A munka után pihenésre vágytak, Magyarország mellett döntöttek, először utaztak ide. Úgy vélik, nagyon szép a vidék.

A szállodákban is sokan használják ki a lehetőséget a pihenésre. Ebben a hotelben az a tapasztalat, hogy a belföldi vendégek mellett a külföldiek is szép számmal érkeznek. A legtöbben Ausztriából, Németországból, Svájcból, Szlovákiából és Csehországból jönnek, de izraeliek és kínaiak is vanak.

„A tartózkodási idő az piaconként változó. A belföldiek, illetve az osztrákok, csehek, szlovákok rövidebb időre jönnek, 2-3-4 éjszakára. A távolabbi desztinációkból, illetve azok a vendégek, akik gyógyászati célból érkeznek hozzánk, akár 1-2-3 hetet is eltöltenek a szállodánkban.” - mondta el Molnár Ágnes a Hotel Európa fit vezérigazgató-helyettese.

A KSH adatai szerint idén júniusban a turisztikai szálláshelyeken 1,6 millió vendég 4 millió vendégéjszakát töltött el. A turisták száma majdnem 4%-kal magasabb, míg az itt töltött idő 0,8%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbihoz képest. Az év első felét tekintve azonban kevesebb belföldi foglalt szállást, mint 2022-ben. A Szállás.hu statisztikája azt mutatja, hogy az utazási kedv jelen van, azonban a július végéig beérkezett balatoni nyári foglalások 19%-kal maradtak el a tavalyihoz képest. Ez véleményük szerint azzal magyarázható, hogy a pandémia óta először mernek igazán külföldre utazni a magyarok. Hasonló jelenséget tapasztalnak országszerte a vendégéjszakákkal kapcsolatban, mint Hévízen.

„Minden harmadik foglalásunk kétéjszakás, minden negyedik egyéjszakás és három éjszakára már csak minden ötödik vendég foglal nálunk. A hosszabb nyaralások pedig szintén ritkábbak, mint a korábbi években. Ez például a last minute foglalókból is hasonló mintát ad ki. Ők is jellemzően, akár hogyha összefüggő napok során jó időt tapasztalnak, akkor hétvégére foglalnak. Tehát ott is inkább idén most a rövidebb foglalások mennek.” - fogalmazott Kelemen Lili a Szállás.hu sajtószóvivője.

A Szállás.hu összesítése szerint továbbra is a Balaton a legnépszerűbb a magyarok körében. Júniushoz képest egy hónappal később többen foglaltak szállást a térségben. A városokat tekintve Siófokon pihennek a legtöbben. Ezt követi Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 16. péntek 19:15 | Hévíz
A külföldi és a belföldi vendégéjszakák száma is nőtt, Hévíz a legnépszerűbb vidéki település hazánkban.
| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Hévíz
A Vállalkozók Országos Szövetsége közös eszmecserére, a sikerek és nehézségek megvitatására hívta össze a résztvevőket.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
A tó megkoszorúzása mellett Keszthelyen adták át a Balaton-díjakat is.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A találkozón szó esett a jövőbeni fejlesztésekről.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
11. alkalommal szervezik meg a megmérettetést.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.