Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Utónyári fociünnep volt Felsőpáhokon
2023. aug. 29. kedd | Felsőpáhok
Utónyári fociünnep volt Felsőpáhokon
Nosztalgiamérkőzést rendeztek Felsőpáhokon. A falu nyárzáró programjára ismét összeállt a focicsapat. Az esemény azoknak az országszerte zajló kezdeményezéseknek volt a része, amikben a megszűnt falusi csapatokat élesztik újra egy-egy mérkőzés erejéig. A fociünnep célja a közösségépítés volt.

Ünnepélyes kezdőrúgás a felsőpáhoki focipályán. 13 éve nem volt itt felnőtt labdarúgó mérkőzés. Újra összeállt a helyi csapat, hogy a zalaváriakkal mérkőzzenek meg. A zempléni vidéken indult kezdeményezés buzdította Szabó Zoltánt és Hegedüs Enikőt, hogy a megszűnt falusi csapatokat próbálják újraéleszteni Zalában egy-egy mérkőzéssel. 

„Ezeknek a csapatoknak a hátterében mindig van egy olyan közösségi erő és egy olyan identitásformáló tényező, amit jó életben tartani és amit egy-egy ilyen alkalom segíthet újra megélni. Jó látni, hogy összejön újra a faluközösség, összejönnek a szurkolók, a régi játékosok, edzők” - nyilatkozta Csillag Péter sportújságíró, a Hátsó füves futballmentő túra társszervezője. 

Az Újra a pályán mozgalom keretében rendezett mérkőzés a hagyományos nyárzáró partyhoz kapcsolódott. A meccs közben bográcsokban rotyogott a pörkölt. Harmadik éve szervezik meg augusztus utolsó hetében ezt a rendezvényt.

Prótár Richárd Krisztián polgármester: „Heten megtiszteltek minket azzal, hogy egy kis hús ellenében főznek maguknak és aki ide jön, azt megkínálják egy kis étellel. Amúgy alapból is adunk egy szolgáltatást, hogy lehet vásárolni ételt, italt. Egy nagyon jó kis rendezvényt szoktunk ilyenkor csinálni mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek.”

A sport szeretetén túl a közösségépítés miatt van nagy jelentősége a rendezvénynek – vélekedett a térség országgyűlési képviselője. Nagy Bálint szerint nemcsak Zalavárnak és Felsőpáhoknak, hanem az egész térségnek jelentős ez az esemény: „Minden sportot nagyon fontosnak tartok, nem csak a fizikai és egészségügyi szempontok tekintetében. Azt gondolom, hogy maga a sport az szellemileg, közösségformálás, közösségépítés szempontjából is nagyon fontos. A térségünkben azt gondolom, hogy a labdarúgás az nagy hagyományokkal rendelkező, mindenkit közvetlenül, vagy közvetetten érintő sportág.”

A nosztalgiamérkőzést a nagy hőség ellenére is sikerrel teljesítették a játékosok. Felsőpáhokon 1966-ban alakult a focicsapat. Legjobb eredményüket a 2000/2001-es szezonban érték el, harmadikak lettek. A csapat 2012-ben volt utoljára aktív.

Pelikán Péter/Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

| 2022. feb. 1. kedd 17:43 | Felsőpáhok
A járvány ellenére is sikeres évet zártak a faluban, stabil költségvetéssel vágtak bele a 2022-es évre.
| 2021. már. 8. hétfő 15:07 | Felsőpáhok
Közel 90 millió forint pályázati és saját forrásból fejlődhetett az elmúlt évben Felsőpáhok.
| 2019. júl. 10. szerda 12:24 | Felsőpáhok
Fiataloknak és időseknek is tartalmas szórakozást kínáltak a hétvégén Felsőpáhokon.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.