Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A tavalyihoz hasonló jó évben bíznak Felsőpáhokon
2022. feb. 1. kedd | Felsőpáhok
A tavalyihoz hasonló jó évben bíznak Felsőpáhokon
A járvány ellenére sikeres évet zártak Felsőpáhokon. Bővült a kamerarendszer, ingyenes köztéri wifit telepítettek és két jelentős pályázati támogatást is elnyertek. A tervek szerint március előtt megkezdik a kultúrház felújítását és a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztését. Idén szeretnék lecserélni a falubuszt és útfelújításra is igényeltek támogatást.

Várhatóan tavaszig megkezdik a könyvtárat is magába foglaló kultúrház külső felújítását. Új tetőt és homlokzati szigetelést kap az 1962-ben épült kultúr. Utoljára 2002-ben volt jelentősebb felújítás a házon. A Magyar falu programban nyertek 25 millió forintot a beruházásra.

„A kulturális életbe elég jó, nagy előrelendülést fog kezdeményezni. Egyre többen fogják használni szerintem a kultúrt és a település arculata meg fog változni ezáltal” - nyilatkozta Prótár Richárd polgármester. 

A másik elnyert pályázati forrást – 25 millió forintot - csapadékvíz-elvezetésre fordíthatja a faluvezetés. A települést átszelő Szent István út északi oldalán építenek ki új rendszert TOP-os támogatásból. Az építőanyagot már megvásárolták és a vállalkozóval is szerződést kötöttek, csak a kedvező időjárásra várnak a kivitelezéshez.  Az elmúlt évben a járvány ellenére sikeresen tudtak gazdálkodni, fejleszteni. Hat új készülékkel bővítették a kamerarendszert, így már 16 kamera szolgálja a közbiztonságot, az egyik berendezés rendszámfelismerős. Ingyenes köztéri wifi-rendszert telepítettek. Két éve nyertek erre 15 ezer euró támogatást, a fejlesztés most fejeződött be. Tavaly pályázati támogatásból épült játszótér a labdarúgópálya mellett, amit még két hintával is kiegészítettek.

„Testület úgy döntött, hogy a Magyar falu programban keretén belül szeretnénk pályázni egy új falugondnoki buszra, 15 millió forintos keretösszegben. A másik pályázat egy BM-es pályázat. A 760-asról lejövő belterületi utunkat szeretnénk újraaszfaltozni, ez is közel 20 millió forintos pályázat, amihez 6 millió forint önerőt hozzá kell tennünk” - mondta a falu első embere. 

A polgármester arról számolt be, hogy a falu költségvetése stabil. Közel 30 millió forint a tartalékuk. Ebből a pénzből kívánják a pályázati önerőket és a saját forrást igénylő fejlesztéseket finanszírozni. Tavaly is az önkormányzati büdzséből fordítottak a temetők megújítására és ingatlant is vásároltak. Idén is vesznek területet, ahol zöldhulladék-lerakót alakítanak ki: „Egész eddig lebegett a levegőben, hogy az avar- és zöldhulladék égetés tiltott lesz. Így az önkormányzat eltervezte, hogy kialakítanánk egy lerakót. Ezt lehet, hogy akkorára sikerül bővíteni, hogy a környező települések is el tudják helyezni és egy külsős vállalkozóval meg el tudnánk vitetni ezt az aprítékot majd az erőműbe, úgyhogy jó helyre kerül a zöldhulladék.”

A polgármester szerint, ha legalább két pályázatot elnyernek és a saját beruházásokat is megvalósítják, akkor jó gazdasági év lehet a 2022-es is. A falu lakossága is tovább gyarapodott tavaly, sok új ingatlan épül és az eladó házak is hamar gazdára találnak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 29. kedd 15:13 | Felsőpáhok
A falu nyárzáró programjára ismét összeállt a focicsapat.
| 2021. már. 8. hétfő 15:07 | Felsőpáhok
Közel 90 millió forint pályázati és saját forrásból fejlődhetett az elmúlt évben Felsőpáhok.
| 2019. júl. 10. szerda 12:24 | Felsőpáhok
Fiataloknak és időseknek is tartalmas szórakozást kínáltak a hétvégén Felsőpáhokon.
| 2024. jan. 31. szerda 15:46 | Rezi
A település elsősorban az elkészült beruházások és programok minőségének megőrzésére helyezett hangsúlyt.
| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.