Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Fiatalok vették birtokba a teniszpályákat
2023. szep. 10. vasárnap | Keszthely
Fiatalok vették birtokba a teniszpályákat
Dr. Forintos László emlékére Tehetséggondozó Emlékversenyt rendeztek Keszthelyen. Az egykori főszolgabíró a keszthelyi teniszéletben fontos szerepet vállalt: az ő nevéhez fűződik a négypályás, nemzetközi versenyekre is alkalmas komplexum létrehozása. A Helikon Tenisz Clubnál megszervezett ifjúsági programot hagyományteremtő céllal valósították meg.

Az emlékverseny megrendezésével egy korábbi kezdeményezést poroltak le a szervezők. Az első szóra megmozdultak a fiatalok. "Kilenc éves vagyok. Egy és fél éve teniszezek, most lesz kettő. A teniszt sokra szeretném vinni, mert nagyon szeretem csinálni" - nyilatkozta Sabján Nóra.

Közel harmincan neveztek a három korcsoportra osztott, nyolc és tizenhárom év közötti korosztály számára kiírt sporteseményre. A verseny célja a Dr. Forintos László emléke, szellemisége előtti tisztelgés, valamint a gyermek és ifjúsági sport népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása a fiatal tehetségek számára. A tervek szerint a versenyt rendszeresen megszervezik majd. "Minden év szeptember második hetében meg fogjuk rendezni ezt a versenyt. Gondolom, egyre jobban és jobban, mert az a kezdet. Nagyon nagy öröm az is, hogy amikor feltettük a Facebookra ezt az eseményt, hogy megmérettessük, hogy van-e visszacsatolás, akkor egy nap alatt több mint százan jelentkeztek és jeleztek vissza pozitívan, hogy 'hú, de jó'" - mondta el Forintos László lánya, Vassné Forintos Klára.

A város teniszéletének megalapítójára Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, Keszthely város díszpolgára emlékezett, majd a versenyt Manninger Jenő polgármester, valamint a klub elnöke nyitotta meg. Az elnök, Horváth Imre így fogalmazott: "Van egy mondás: a sport megtanít becsületesen nyerni, emelt fővel veszíteni. A sport mindenre megtanít. Tehát ez a szellemiség hatja át ezt a versenyt, amely versenyből hagyományt szeretnénk. Van egy rendkívül agilis családtag, Forintos Klára, akinek az odaadó munkájával sikerült megrendeznünk a versenyt."

A régi szép időket idéző, remek hangulatú nap végén minden gyermeket éremmel, oklevéllel és ajándékkal jutalmaztak. A 8-9 éves korosztály versenyét Tímár Mihály (Becsehely), a 10-11 évesekét Szabó Ákos (Badacsonytördemic), míg a 12-13 évesekét Bors Liza (Balatonboglár) nyerte meg. Érdekesség, hogy a legifjabbak között Forintos Laci bácsi dédunokája, Bernula Anna szerezte meg a második helyezést.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. szep. 15. péntek 17:46 | Keszthely
Marozsán Fábián és Piros Zsombor is diadalmaskodott a törökök ellen.
| 2023. szep. 14. csütörtök 17:48 | Keszthely
Kisorsolták a tenisz Davis-kupa keszthelyi osztályozójának párosítását.
| 2023. szep. 13. szerda 14:39 | Keszthely
A teniszezők jó fizikai és mentális felkészültséggel állnak pályára a törökök ellen Keszthelyen.
| 2023. szep. 1. péntek 17:23 | Keszthely
A Szenior Tenisz Szövetség és a Helikon Tenisz Club közös szervezésében zajlik Keszthelyen verseny.
| 2023. aug. 23. szerda 17:58 | Keszthely
Az elkövetkezendő eseményekről sajtótájékoztatón számoltak be.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.