Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elkészült a református templom teljeskörű felújítása
2023. szep. 19. kedd | Keszthely
Elkészült a református templom teljeskörű felújítása
Hálaadó istentiszteletre várták a híveket a hétvégén a református templomba. Az elmúlt években több ütemben valósult meg az épületegyüttes felújítása, ezért mondtak hálát és köszönték meg mindenkinek, aki részt vett benne.

Az elmúlt években számos felújítás zajlott a református templomnál. Az egyházközség és a Szeghalmy Bálint Református Egyházi Alapítvány 2015-től folyamatosan sikerrel nyújtotta be pályázatait az épület renoválására és a közösségi programok szervezésére is. A mintegy 551 m2 nagyságú együttes a templom mellett magába foglalja a gyülekezeti termet, a parókiát, az alagsori vendéglakást és a pincehelyiséget is.

„11 darab pályázat során mintegy 27 darab kivitelezővel dolgoztunk együtt és 39 darab kivitelezői szerződés köttetett. Ezt most az ünnepélyes hálaadás miatt számoltam meg, azért tudom ennyire pontosan. Szépsége egy egyházi beruházásnak mindig többlet van a világiakkal szemben, hiszen az ember projektmenedzserként egy szakrális hely megújításán dolgozik és az mindig ad valami többletet a munkához.” - ismertette Varga Zsófia projektmenedzser.

A hálaadó istentiszteleten Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Hangsúlyozta, hatalmas ajándékot kapott ez a gyülekezet, ezért végtelen köszönetet kell mondani Istennek. Elmondta, a pályázatok tekintetében kiemelt figyelmet kapnak azok a városok, ahol élő gyülekezettel rendelkeznek, így lehetett Keszthely is ezek között. E mellett a település vezetése és az országgyűlési képviselő is segítségükre volt a sikerhez.

„Az a lelki munka, amely benne folyik, az kiemelkedő. És azt különösen szeretném megköszönni az Úrnak, hogy lelkésznő, a főgondnok urakkal, presbiterekkel olyan odaadó munkát végez, amely példaadó. Tehát szívvel, lélekkel építi itt a gyülekezetet, Isten országát és ezen ott van az Úr látható áldása.”

Az istentiszteletet követően tartották meg a közgyűlést, melyen mindenkinek köszönetet mondott Zichy Emőke. A felújítás megvalósulását a pályázatok, a keszthelyi és gyenesdiási önkormányzatok mellett a gyülekezet tagjai adakozással és önkéntes munkával is támogatták. Egy igével ellátott bögrével ajándékozták meg azokat, akik segítettek abban, hogy megvalósulhasson a renoválás. A bibliai idézetet negyedszer írta már le a lelkész, több templom felújításánál volt jelen.

„A tapolcai torony, a sümegi torony, a badacsonyi templom alapja, később épület meg, de megépült a torony. Most pedig itt Keszthelyen 2023 szeptember 16-án kértem ugyanezt, hogy Uram nézz nyitott szemmel erre a házra, amelyről azt mondtad, hogy ott lesz az én nevem.”

A fejlesztések nem állnak meg. A jövőben az orgona felújítására szeretnének forrást szerezni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balaton Színházban szervezett jótékonysági táncestet a Keszthelyi Református Gyülekezet.
| 2023. dec. 11. hétfő 15:15 | Keszthely
A Plasmus református kórus színesítette az eseményt
| 2023. okt. 12. csütörtök 16:25 | Keszthely
A Veszprémi Református Egyházmegye Keszthelyen tartott lelkészi értekezlet fő témája a népszámlálás volt.
| 2022. dec. 5. hétfő 16:45 | Keszthely
A második adventi gyertyát Zichy Emőke gyújtotta meg Keszthely adventi koszorúján.
| 2022. szep. 28. szerda 17:25 | Keszthely
Teljessé válik a 90 éves épület felújítása.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.