Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A hétvége után ismét havazás várható
2019. jan. 7. hétfő | Keszthely
A hétvége után ismét havazás várható
Az év első nagyobb havazása kezdődött meg pénteken és tartott egészen szombatig. A közlekedési feltételek változóak voltak Keszthely térségében. Hétfőre a lehullott hó csak foltokban maradt meg. Az időjósok előrejelzése szerint újabb havazás várható.

Természetesen a legkisebbek örültek a legjobban a havazásnak. A gyerekek hóembert építettek, csúszkáltak, hógolyóztak. Keszthely térségében körülbelül 5-10 centiméter vastagságú volt a lehullott hó. Sárika édesapjával használta ki a hó adta örömöket, szánkóztak, és hóembert is építettek.

„Nagyon örülünk neki. Próbálunk hóembert építeni, illetve a szánkó is megy. Próbáljuk egy kicsit játékosan ezt az egészet…énekel is a kislány…kicsit játékossá tenni ezt a havazást” - mondta Takács Zsolt. 

Keszthelyen és környékén péntek délutántól egészen szombat délutánig esett a hó. Északnyugat felől egy tőlünk északkeletre örvénylő ciklon melegfronti csapadékzónája érte el hazánkat. Előkerültek a lapátok és a seprűk is. Sokak a plusz munka ellenére is örömmel fogadták az idei első komolyabb havazást. 

„Nagyon örülök neki. Én kinn voltam reggel az erdőn, hajnalba…olyan szép minden. Igazi, természetes” - nyilatkozta Szentkirályi István. 

Az intenzív havazás ellenére szombaton délelőtt a közutak jól járhatóak voltak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei november 10. óta 24 órás szolgálatot biztosítva végezik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat. Keszthelyen rosszabb állapotban voltak az utak. Szombaton reggel és délelőtt is még sok nagyobb útvonal is havas, latyakos volt, később pedig jégbordás. Szombat estére a havazást helyenként enyhe eső váltotta fel. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napos idő után az esti órákban elkezd növekedni a felhőzet. Az ezt okozó melegfront az ország több pontján fog majd újabb csapadékot hozni.

„Nem lesz ez máshogy Keszthely térségében sem. Ami valószínű, hogy ez a csapadék szinte végig havazás formájában fog lehullani. Esetlegesen kedd délután, este felé átmenetileg átválthat ónos esőre, de jelentős mennyiséget az valószínű nem fog okozni. Az addig lehulló friss hó vastagsága a becslések szerint olyan 2 és 5 centiméter között lehet Keszthely térségében” - mondta televíziónknak Kuntár Rolnad, meteorológus.  

A felhősödésnek köszönhetően a hőmérséklet nem lesz olyan alacsony. -2, -3 fok környéki minimumokat lehet várni. A hőmérő higanyszála kedd délutántól emelkedhet fagypont fölé. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Kettő, de akár három héttel is korábban szüretelhetnek a szőlősgazdák a megszokotthoz képest.
| 2024. jan. 10. szerda 17:23 | Keszthely
Keszthelynél összefüggő jégpáncél keletkezett szerda reggelre a partmenti területeken.
| 2024. jan. 4. csütörtök 18:23 | Zalaegerszeg
A szakemberek dolgát a kiszámíthatatlan időjárás is nehezítette.
| 2023. nov. 22. szerda 17:06 | Keszthely-Siófok
Fokozottan kell figyelni késő ősszel annak, aki kihajózik a Balatonra.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:17 | Keszthely
Csütörtök délig mindössze egy keszthelyi és egy hévízi vonulása volt a helyi tűzoltóknak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.