Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A város fejlesztési terveit vázolta a polgármester a vállalkozói klub ülésén
2024. már. 14. csütörtök | Keszthely
A város fejlesztési terveit vázolta a polgármester a vállalkozói klub ülésén
A Keszthely Térségi Vállalkozói Klub legutóbbi ülésén Manninger Jenő volt a meghívott. Keszthely város polgármestere fontosnak érzi az önkormányzat és a vállalkozók közti kapcsolat építését, ezért szívesen tett eleget a meghívásnak. A találkozón a jövőbeni fejlesztési terveket vázolta fel a klub tagjainak.

Manninger Jenő polgármester volt a vendége a Keszthely Térségi Vállalkozói Klub soros összejövetelének. A tagok havi egy alkalommal találkoznak általában, ilyenkor ünneplik meg egymás névnapját. A polgármester előadását megelőzően a hölgy tagokat virággal köszöntötték.

A Keszthely Térségi Vállalkozói Klubnak jelenleg harmincegy fő a létszáma. Az ülésekre olyan személyeket hívnak meg, akiktől első kézből kaphatnak hiteles információkat. Manninger Jenő polgármester a fejlesztési tervekről tartott prezentációs előadást. Úgy véli, a vállalkozóknak szüksége van egy stabilan működő önkormányzatra. "Természetesen nagyon sok olyan fejlesztést készítünk elő, ami a vállalkozókat is segíti. A közlekedési problémák felszámolása, a Balaton-part, vagy vendéglátóhelyek kialakítása - ez mind segíti a vállalkozókat is, főleg a turizmusban dolgozókat. De ezen felül van, ami új dolog: egy 15 milliós összegünk [van] arra, hogy konkrétan a vállalkozásfejlesztéseket - az Állami Vállalkozásfejlesztési Alapítványon keresztül - az önerőben való részvétellel segítsük. Azt hiszem, hogy az induló vállalkozásoknak pár százezer forint is nagyon fontos lehet" - tette hozzá a polgármester.

A polgármester vetített képek segítségével vázolta fel a Balaton-parti rekonstrukciós terveket, a piaccal és a parkolási rendszerrel kapcsolatos elképzeléseket, a várost érintő építészeti megoldásokat. Nem csak a vállakozóknak van szüksége az önkormányzatra, hanem ez fordítottan is igaz: a büdzsében tavaly 1,7 milliárd forint bevételt hozott az iparűzési adó. Mindemellett a vállalkozók társadalmi szerepvállalása is jelentős. A klub elnöke, Farkas Dezső aláhúzta: "A klubunknak lokálpatriótaként célja többek között a régi értékek, hagyományok őrzése, ápolása és ezeknek a támogatása. Hiszem, hogy a hagyományainknak az őrzése a baráti és a családi kötelékeket erősíti, és ez a klubunk számára, mondhatjuk azt, hogy még fontosabb."

Manninger Jenő polgármester az előadás során befektetéseket célzó elképzeléseket is felvázolt. Mivel a város logisztikai szempontból is jó helyen van, a régió egyik központjának tekinthető. Iparfejlesztési szempontból nem a nagyobb vállalkozásokra fókuszálnak, hanem inkább a kisebb és a fiatalokat is foglalkoztató cégekre.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.