Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Egyre többen mondanak igent
2019. feb. 21. csütörtök | Keszthely
Egyre többen mondanak igent
Az elmúlt években folyamatosan meghaladta a százat a házasságkötések száma Keszthelyen. A 2016-as év kiemelkedő volt, akkor 148-an esküdtek örök hűséget egymásnak, de tavaly is 119 pár járult az anyakönyveztető elé – derül ki a Polgármesteri Hivatal statisztikáiból. Országos szinten jelentős növekedés tapasztalható. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint húsz évvel ezelőtt nem kötöttek annyi házasságot, mint az utóbbi években.

Petra és Ricsi egy évvel ezelőtt házasodott össze. A keszthelyi fiatalok a megszokottól eltérően, februárban esküdtek egymásnak örök hűséget. Boldogan mutatják esküvői videójukat. Azt mondják, az igen kimondásával nem változott meg a kapcsolatuk, de mégis úgy érzik, hogy van köztük egy erősebb kapocs.

„Öt évvel ezelőtt volt, amikor közös barátokon keresztül jobban megismertük egymást és onnan már egyértelmű volt a dolog. Mindketten úgy nőttünk fel, olyan családban, ahol abszolút ez volt a modell, hogy házasság, aztán gyerekek, úgyhogy az annyira nem volt kérdés, hogy ez egyszer majd meg fog történni és nyilván ahogy haladt előre a dolog, úgy be is következett” - nyilatkozta Baló Petra.   

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint húsz évvel ezelőtt nem kötöttek annyi házasságot, mint az utóbbi években. Tavaly január és november között csaknem 49 ezer pár döntött a házasság mellett. Egyúttal csökkent a válások száma, 2010 óta 23 százalékkal kevesebb a válással végződő házasságok aránya.

Az elmúlt évek során folyamatosan 100 fölötti a házasságkötések száma Keszthelyen. A város jegyzője azt mondja, elsősorban a hivatali helyiségben, illetve a kastélyban köttetnek a házasságok. Horváth Teréz hozzátette, nagyjából fele-fele arányban oszlanak meg a keszthelyi és környékbeli településekről érkező párok. 2018-ban 55 keszthelyi és 64 vidéki frigy kötetett a városban. A 2016-os év kiemelkedő volt, akkor 148 házasságot kötöttek. A jegyzőasszony hozzátette: igyekeznek eleget tenni a párok kéréseinek, de csak a meghatározott keretek között. 

„Az anyakönyvvezetőnek méltó körülményeket kell biztosítani a házasságkötéshez. Ez ugyanúgy jelenti a pároknak a kicsit nyugati kultúra felé irányuló kéréseit is. Próbáljuk ezt valamilyen szinten tolerálni, de jobban szeretjük, ha méltó körülmények között köttetik meg a szertartás és az esetlegesen viccesebb elemeket egy rendezvényszervező közreműködésével biztosítják” - mondta televíziónknak dr. Horváth Teréz.           

Ahogy a házasságkötéseknél, úgy a születési és halálozási adatok közt sem figyelhető meg az utóbbi években csökkenő, vagy növekvő tendencia Keszthelyen. A Polgármesteri Hivatal adatai szerint 2016-ban 574, 2017-ben 623, míg tavaly 583 gyermek született a városban. Ezek a számok nem tükrözik a keszthelyi népességet, hiszen a kórháznak jóval nagyobb az ellátási területe. Keszthelyen az utóbbi három évben mindig több születést regisztráltak, mint halálozást.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 18. kedd 17:35 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Nyári Brigitta anyakönyvvezető.
| 2022. okt. 18. kedd 16:27 | Keszthely
Sok érdeklődőt vonzott az Esküvői nyílt nap Keszthelyen, párok, fiatalok, és örömszülők is érkeztek.
| 2021. okt. 19. kedd 17:26 | Keszthely
11. alkalommal rendeztek esküvői nyílt napot a Helikon Kastélyban a hétvégén.
| 2020. okt. 26. hétfő 14:56 | Keszthely
A Helikon Kastélymúzeum esküvőhelyszínei és szolgáltatók mutatkoztak be a Festetics-kastélyban.
| 2020. jún. 16. kedd 16:32 | Gyenesdiás
Dekorációs ötletekkel, menyasszonyi- és koszorúslány ruhákkal várták az érdeklődőket a Darnay pincénél.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.