Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Városrészek tisztultak meg
2019. már. 25. hétfő | Keszthely
Városrészek tisztultak meg
Egész héten csatlakozhatott bárki a Te szedd! Hulladékgyűjtési akcióhoz, amelyben egyetlen célt fogalmaztak meg már évekkel ezelőtt. Közösen megtisztítani környezetünket. Keszthelyen még a hét végi napokon is gyűjtötték kisebb csoportokba szerveződve a szemetet elhagyott épületek, parkok közelében.

A nyolcadik, Te szedd mozgalomba is nagyon sokan vettek részt Keszthelyen. Szombaton délelőtt még a Lovassy utcában  álló kis kastély környékének megtisztítására érkeztek önkéntesek. Előkerültek a kesztyűk, hulladékzsákok és egyénileg vagy kis csoportokban elkezdődött kora délelőtt a szemétgyűjtés. Meglepően gyorsan teltek meg a 120 l-es zsákok eldobált papír, üveg, műanyag szeméttel. Nem azért mert siettek a szedéssel az emberek, hanem mert annyi volt. A főszervező Bóka Péter is egymás után hordta a megtelt zsákokat egy gyűjtőhelyre.

"Nagyon sokat szemetelnek az emberek. Itt nem csak a helyi lakosokról beszélek, hanem turisztikailag frekventált városban lakunk, nyílván az itt lévő turisták is csak-csak szemetelnek. A felhívás azért van mert ha körbenézünk a városban,nagyon szemetes a város és én ettől a felhívástól azt remélem, hogy egy picit tisztábbá tudjuk tenni környezetünket ill. a szezont már eleve úgy kezdi el a város, hogy egy tiszta város aminek a megőrzése mindig kevesebb problémával jár mint a szezon közepén megtisztítani."-mondta el a koordinátor, Dr. Bóka Péter.

Öröm volt látni, hogy  gyerekek is csatlakoztak szüleikhez és közösen dolgoztak városrész megtisztításában. A kényesebb helyeken szájkendőt is használtak és bátran szedték, hordták az eldobált hulladékot.  A 8 éves Balázs szüleivel csatlakozott az akcióhoz, véleményét nem rejtette véka alá.

"Én nem hiszem el, hogy az emberek nem képesek oda átvinni a túloldalra a szemetet hanem csak ide eldobálják. Ez környezet szennyezés. Mi ezt nem bírjuk, hogyha mások szemetelnek, akkor azt nekünk kell összeszedni." - mondta Pál Balázs.

Az összegyűjtött, zsákokba rakott szeméttől az út szélét  a Keszthelyi HUSZ Kft. hétfőn már megtisztította. Az  önkéntesek bíznak abban, hogy munkájuk abban is eredményes lesz, hogy felfigyeltek rájuk a városban és a szemetelők elgondolkodnak tetteiken.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi képviselőtestest tagjai és önkormányzat dolgozói is részt vettek az idei TeSzedd akcióban.
| 2023. jún. 28. szerda 17:30 | Keszthely
Keszthelyt is érinti a változás, a hulladékudvar ipari jellegű lesz.
| 2023. ápr. 25. kedd 19:58 | Alsópáhok
Alsópáhok is csatlakozott a Te Szedd elnevezésű országos szemétszedő akcióhoz.
| 2018. feb. 16. péntek 17:09 | Keszthely
Megyei összefogással, mintegy 1,2 milliárd forint fejlesztés valósul meg Keszthelyen és térségében.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.