Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / M76: ütemterv szerint halad a munka
2019. ápr. 18. csütörtök | Balatonszentgyörgy
M76: ütemterv szerint halad a munka
Egyre látványosabban zajlik a munka az M76-os út építési területein. A két szakaszból álló projekt a tervezett ütem szerint halad. Az első szakasz egy 5,6 km-es út lesz, benne egy hosszú híddal és több leágazással, körforgalommal. A munka legnagyobb része most Balatonszentgyörgy mellett zajlik.

Dolgoznak a munkagépek a Balatonszentgyörgy melletti területen, ahol egy háromszázhatvanhat méter hosszú híd lesz majd. A cölöp alapozási munkálatok elkészültek már, most az összesen tizenegy közbenső támaszok és a cölöp összefogók, a pillérek és fejgerendák építése zajlik. Hapák Attila, a hídépítésért felelős főépítésvezető elmondta: az 5,6 kilométer hosszú útszakaszba összesen húsz műtárgyat építenek be. Ennek egyike a híd. "Erről a műtárgyról annyit lehet tudni, hogy ez majd az M76-os autóutat magát viszi át a 7501-es közút, a nagykanizsai és a keszthelyi vasútvonal, illetve a régi 76-os út fölötti területen. A híd hossza 366 méter, a szélessége 29 méter lesz" - tudtuk meg.

A híd majdani teljes felülete meghaladja a tízezer négyzetmétert. A tervek szerint a nyár folyamán már az első hídgerendák beemelése is megtörténik. A kiviteli tervek elkészítése folyamatos, ezek zömét a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elfogadta, a továbbiak még a tervezőasztalon vannak. A NIF szóvivője, Kiss Boglárka az építkezés helyszínén hozzátette: "A kivitelező nagy mennyiségű földet is mozgat, illetve a vízelvezető árkok kiépítése is zajlik. Itt, ahol most állunk, ez a balatonszentgyörgyi csomópont lesz. Itt a csomópontnál, a csatlakozó ágakban a stabilizációt végzi jelen pillanatban a kivitelező, illetve itt is a töltésépítés az, ami jellemző tud lenni. Az egyes számú körforgalomnál szintén a stabilizáció az, ami most az elsődleges feladatok között van, és továbbra is ott is ugye a töltésekkel dolgozik a vállalkozó."

Ez az építkezés a nagy forgalmú 76-os út mellett zajlik. A százhetven milliárd forintból megvalósuló úgynevezett “okosút” a Zalaegerszeg és az M7-es autópálya közötti kapcsolatot biztosítja majd. A munkálatok több helyszínen zajlanak, például a Balatonberény felé vezető 7119-es számú bekötőút mellett is. A tervek szerint az első szakasz jövő nyárra készül el. A sebességcsökkentésen kívül egyelőre más, forgalmat akadályozó korlátozások nem várhatók.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. már. 4. péntek 16:31 | Fenékpuszta
A három kilométeres gyorsforgalmi utat a kora délutáni órákban vehették birtokba az autósok.
| 2022. feb. 22. kedd 17:29 | Keszthely
Mégsem kell fizetni az M76-os út zalai szakaszán – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
| 2022. feb. 2. szerda 17:44 | Fenékpuszta
A három kilométere, kétszer kétsávos útszakaszt várhatóan március 4-én vehetik birtokba az autósok.
| 2021. dec. 9. csütörtök 17:25 | Sármellék-Keszthely
Az M76-os út leendő nyomvonalánál végeznek próbafeltárásokat a régészek.
| 2021. nov. 22. hétfő 16:37 | Balatonszentgyörgy-Fenékpuszta
Hamarosan elkészül az M76-os gyorsforgalmi út második üteme, tavasszal adják át a forgalomnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.