Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Innováció a szemüveggyártásban
2019. máj. 31. péntek | Hévíz
Innováció a szemüveggyártásban
Zala megyében csupán Hévízen érhető el az a szemüvegkeret, amely teljes mértékben az ügyfélre szabható. Ez nem csak a keret színét és formáját jelenti, hanem azt is, hogy a 3D nyomtatóval készült eszköz segítségével a szemüveglencse milliméterre pontosan beállítható. A szakemberek szerint ennek az innovációnak a segítségével elérhető a tökéletes látás.

A Martin Optika megnyitása óta vásárlóközpontú és innovatív megoldásokkal várja a vendégeit. Most egy olyan új terméket kínálnak a hozzájuk betérőknek, amely a kényelmi szempontok mellett elősegíti a tökéletes látást is. A 3D nyomtatóval készült szemüvegkeretekről sajtótájékoztatón számoltak be, melyen elmondták, a termék Európában és Magyarországon is csak néhány kiemelt üzletben érhető el.

„Európában is nagyon kevés helyen, összesen 150 helyen elérhető ez a rendszer. Ez teljesen újragondolja a szemüveggyártást, mint amit eddig ismertünk. Teljesen ügyfélközpontú lesz a szemüveggyártás ezáltal.” - mondta Czibulya Péter Martin, a Martin Optika tulajdonosa.

Elhangzott, a Yuniku szemüvegkeret számítógépes program segítségével teljes mértékben az ügyfél igényeihez szabható. Emellett fontos újítás, hogy ezáltal a lencséhez gyártanak keretet, figyelembe véve az anatómiai adottságokat és a dioptriai értékeket. A keret és a lencse személyre szabásával a szakemberek el tudják érni a tökéletes látás biztosítását.

„Azt tapasztaltuk, hogy az előre gyártott szemüvegkeretek, amiket minden optikában lehet kapni, nem biztosítják azt az optikai állást a szem előtt a lencsének, amivel tökéletesre tudjuk szabni a látást. Tehát mindig kellett kompromisszumokat kötni. A japán cég lévén nem szerettük volna, hogyha bármiben is, a minőségben kompromisszumot kell kötni, úgyhogy egy 5 éves fejlesztéssel úgy néz ki, sikerült megoldani, hogy ne kelljen.” - tájékoztatott Bácskai László, a Hoya Lens Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A rendszer 4 ipari 3D kamerával van felszerelve, ez első lépésben felvételt készít az ügyfélről. Ezt követően néhány paraméter megadása után van lehetőség a legoptimálisabb keret és szemüveglencse kiválasztására. A rendezvényen Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, az új rendszer Zala megye és Hévíz számára egyaránt jelentős.                 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 7. péntek 15:01 | Keszthely
Kilenc európai egyetem hallgatói öt napon át folytattak kutatásokat a témában Keszthelyen.
| 2019. okt. 4. péntek 17:34 | Keszthely
A két napos tudományos konferencián 176 kutató tartott előadást 13 szekcióban.
| 2014. dec. 3. szerda 11:40 | Keszthely
Felavatták Pannon Egyetem Georgikon Karának legújabb létesítményét Bioinnovációs Intézetét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.