Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elismerték a vármegye példaértékű munkáit
2023. okt. 10. kedd | Zalaegerszeg
Elismerték a vármegye példaértékű munkáit
Zádori Mária énekes kapta idén a Zala vármegye Díszpolgára címet. A hétfői ünnepi közgyűlésen további nyolc elismerést adtak át azoknak, akiknek a munkája meghatározó Zalában. A vármegyegyűlés elnöke, a kiemelkedő teljesítményeket méltatva a szorgalom, a tanulás és az alázat fontosságát hangsúlyozta.

Nagy meghatottsággal vette át a Zala Vármegye Díszpolgára kitüntető címet Zádori Mária. A nagykanizsai születésű Liszt Ferenc - és Kossuth-díjas kiváló művésznek a helyi zeneiskolán, a Ki mit tud? tehetségkutatón, a Magyar Rádió és Televízió énekkarán és a Nemzeti Filharmónián keresztül vezetett az útja. Kimagasló színvonalú énekművészi munkásságát ismerte el Zala vármegye. Az énekművészt a Kecskés Együttes műsorával köszöntötték.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen kis városból elindulva ekkora utat tehettem meg és ahogy végignéztem a díjazottak sorát, akik ilyen díjban részesültek egyszerűen úgy érzetem nem tudom, hogy ebbe a sorba beletartozhatom-e. Nagyon nagy megtiszteltetés és megható volt" - nyilatkozta az újdonsült díszpolgár. 

A Közgyűlés Zala Vármegye Egészségügyéért Díját Papp Judit a Zala Megyei Szent Rafael Kórház minőségirányítási ápolási igazgatóhelyettese kapta.A Zala Vármegye Közigazgatásáért Díjat a Magyar Államkincstár Zala Vármegyei vezetője, Szabóné Mileji Ágota vehette át. Vlasicsné Hermán Gabriella, a letenyei Kolping Idősek Ápoló-Gondozó Otthonának intézményvezetője érdemelte ki a Zala Vármegye Szociális Gondoskodásáért Díjat. A Közgyűlés a Zalai Pedagógus Díjat a Zalacsányi Csány László Óvoda vezetőjének, Jagicza Attilánénak ítélte oda. Zala Vármegye Fejlesztéséért Díjat vett át a keszthelyi születésű Horváth Tihamér, a Kehida Termál és a Horváth-Ép Kft. tulajdonosa.Varga Sándort, a Zala Vármegyei Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnökét tüntették ki a Zala Vármegye Sportjáért Díjjal. A Közgyűlés Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjban részesítette Paál Istvánt, a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség elnökét.A Zala György Díjat Boa Endre, letenyei fafaragó Népi Iparművész kapta.

Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke: „A kitüntetések is erről szólnak, a mai nap is azt mutatta meg, hogy vannak olyan emberek a megyében, akik példaértékű munkával meg tudják mutatni, hogy igenis van olyan lehetőség, amiről mások azt gondolják, hogy lehetetlen, ők ezt meg tudják tenni. Ez nemzedékről nemzedékre meg tudja erősíteni mindenkiben, hogy többre vagyunk képesek, mint amire gondolunk."

Az ünnepségen elhangzott: a vármegyében az a cél, hogy fenntartható fejlesztéseket valósítsanak meg a településeken. A vármegyegyűlés elnöke szerint Zala erejét az összefogás adja, melynek a díjazottak kulcsfontosságú szereplői. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 14. hétfő 15:56 | Zalaapáti
13. alkalommal, augusztus 13-án szerveztek katonadal fesztivált Zalaapátiban.
| 2023. jún. 5. hétfő 15:59 | Keszthely
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
| 2023. feb. 14. kedd 16:35 | Keszthely
A javaslatokat részletes indokolással 2023. március 31. napjáig lehet megküldeni.
| 2021. szep. 23. csütörtök 16:21 | Rezi
A tokiói paralimpiai diadal óta először tudott szülőfalujába látogatni a sportoló.
| 2019. szep. 18. szerda 16:55 | Zalaegerszeg
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.