Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új attrakciók a Festetics-kastélyban
2023. okt. 11. szerda | Keszthely
Új attrakciók a Festetics-kastélyban
Az év végéig elkészül a kastélyparkban a fejőház és fenékpusztai majorság új attrakciói is. Két különböző projektben a Festetics-kastély állandó tárlatai is bővülnek. A beruházások összértéke megközelíti a 4 milliárd forintot. A kastélymúzeumot kezelő NÖF Kft. célja, hogy egész évben élményalapú kikapcsolódást biztosíthassanak a hazai és külföldi látogatóknak.

Az 1880-as években épült fejőház külseje szinte már teljesen elkészült. Az egykori istállótérben történelmi játszóház lesz. A déli szárnyban két terem ad majd otthont a múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, három helyiségben pedig kiállítás várja majd a látogatókat. Itt a tej útját mutatják majd be. Az új attrakciót a Vadászati Múzeum felől közelíthetik meg majd a vendégek. A fejlesztési csomag részeként a kastély nyugati homlokzatát is felújítják, de az állandó kiállítást is bővítik. A teljes költségvetés 2,5 milliárd forint, ami 100 százalékban EU-s forrás.  

„Megújul a Festetics-család életét bemutató enteriőr kiállításunk, többek közt Mária Haugwitz hálószobája mellett gyermeke, a kis herceg gyerekszobája és szobalányának lakótere, illetve egykori tálalóhelyisége is felújításra kerül. Az utolsó terem különleges funkciót kap, hiszen itt az ide látogató vendégeink kordonok nélkül nézhetik meg műtárgyainkat, testközelből érezhetik a történelmünket” - mondta Farsang Csaba, a NÖF Nkft. ügyvezető-helyettese.  

A kancaistálló és a kiskastély után már a második ütem is célegyenesben van Fenékpusztán. A gulya- és borjúistállóban is kiállításokat rendeznek be. A Festetics-család lótenyésztési tevékenységét és a fenéki ménes történetét mutatják majd be klasszikus és interaktív eszközökkel.A majorság udvarában táborozó helyeket alakítottak ki. Lovas táborokat szerveznek majd a gyerekeknek. Az új attrakcióban tematikus rendezvényeket, kulturális programokat is fognak szervezni.

„Célunk, hogy Fenékpuszta kiemelt rendezvény helyszínként jelenjen meg, még több hazai, illetve nemzetközi rendezvény kapcsán és ezzel ide vonzza a hazai és külföldi látogatókat is. Bízom abban, hogy a fejlesztés megvalósulásával a térség turisztikai fajsúlya tovább fokozódik, gazdaságosabbá válik és Keszthelyt mihamarabb vissza tudjuk kapcsolni a hazai és nemzetközi lovassport és lótenyésztés vérkeringésébe” - tette hozzá Farsang Csaba, a NÖF Nkft. ügyvezető-helyettese.  

A projektre 1,387 millió forint támogatást kapott a kastélymúzeum. Mindegyik fejlesztés az év végéig készül el. A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. célja, hogy az attrakciók egész évben ide vonzzák a vendégeket. A fenntartható, minőségi turizmust tartják szem előtt. A fejlesztő profil helyett a hasznosításban akar sikeres lenni a szervezet, mindezt bevétel-orientáltan.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Virág tematikába borultak az ország kastélyai, várai
| 2024. jan. 30. kedd 16:07 | Keszthely
Nyílt napot tartottak a Helikon Kastélymúzeum Történelmi Játszóházában.
| 2023. okt. 2. hétfő 17:36 | Keszthely
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
| 2022. okt. 18. kedd 16:27 | Keszthely
Sok érdeklődőt vonzott az Esküvői nyílt nap Keszthelyen, párok, fiatalok, és örömszülők is érkeztek.
| 2022. okt. 10. hétfő 15:53 | Keszthely
Semjén Zsolt miniszterelnök - helyettes mondott beszédet Keszthelyen a Vadászati Kultúra Napján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.