Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Parasztolimpián is részt vehettek Zalaszántón
2019. aug. 6. kedd | Zalaszántó
Parasztolimpián is részt vehettek Zalaszántón
Parasztolimpia, koncertek és főzőverseny is szerepelt a Szántói Nyári Vigasságok kínálatában. Az esemény évek óta egyre népszerűbb nem csak a helyiek, hanem a környékbeli települések lakói körében is. A rendezvény lehetőséget biztosít a találkozásra, ismerkedésre, barátkozásra és kikapcsolódásra is.

A parasztolimpia volt az egyik legnépszerűbb program a délután során. A nevezőknek 5 fordulóban kellett rátermettségüket bizonyítaniuk. Volt vízhordás, talicskázás bekötött szemmel, tökölés, tesztkitöltés, de többek között közösen lépkedve mentek végig egy akadálypályán is. A feladatok többek számára nem voltak ismeretlenek.

„Igazából tavaly is már voltam és nagyon tetszett. Én újonnan bekerült tag vagyok, mert most lesz az esküvőnk a Zolival nem sokára, két hét múlva pont, úgyhogy így kerültem be végül is pont, hogy megismertem a Zolit és akkor én meg megyek vele mindenhova.” - mondta el Bódis Zsuzsanna.

A program elmaradhatatlan része volt a főzőverseny. A bográcsokban különböző receptek alapján készültek el a finomabbnál finomabb pörköltek. A megmérettetésre 13 csapat nevezett. A szakácsok Reziből, Tapolcáról, Marcaliból és a határon túlról is érkeztek a kihívásra. Meghívást kapott ugyanis a szlovéniai Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség Tanácsa is, akikkel testvér települési szerződésben áll a község.

„Nagyon jó kapcsolatunk van. Nem csak papíron van ez a kapcsolat, hanem rendszeresen látogatjuk egymás programjait. Úgyhogy ez a kapcsolat már két éve tart, úgyhogy nagyon örülünk neki. A tájat is megismertük, nagyon szép nevezetességekkel gazdagodtunk meg itten, úgyhogy nagyon örülünk ennek a kapcsolatnak.” - ismertette Vugrinecz Zsuzsanna.

A főzőverseny mellett többen kínálták saját házi portékáikat is, ha valaki esetleg nem tudta kivárni, míg elkészül a vacsora. A Szántói Nyári Vigasságokat évek óta megrendezik a településen. A lakosság életének fontos rendezvénye, melynek több célja van.

„Az a célja azért ennek a rendezvénynek, ami már nagyon hosszú évek óta itt a faluvégén rendeződik, hogy minél jobban összehangoljuk egy kicsit a lakosságot. Többen itt találnak arra a beszélgetőpartnerre, akire azért a napokba, a szomszédba meg a munkába nem igazán kerül sor. Itt azért a tűz mellett, amikor főzik a pörköltet  sokan beszélgetnek és akkor egymásra találnak és jól érzik magukat.”  - osztotta meg Dézsi Attila.

Az eseményen a gyerekek kísérőprogramokon is részt vehettek. A koncertek kezdetéig népszerű volt körükben a ringlis és az ugrálóvár is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2017. aug. 7. hétfő 15:19 | Zalaszántó
Színes programokkal és könyvbemutatóval várták az érdeklőket hétvégén a településre.
| 2023. dec. 12. kedd 16:18 | Zalaszántó
Közösségi jótékonysági futást szervezett a Spartan Training Group Zalaszántó.
| 2021. okt. 12. kedd 19:07 | Zalaszántó
Az almanap az ősz legsikeresebb programja Zalaszántón.
| 2021. jan. 29. péntek 11:47 | Zalaszántó
Bővül az óvoda a településen és mini bölcsődét is szeretne a faluvezetés a gyarapodó lélekszám miatt.
| 2020. jún. 5. péntek 15:38 | Zalaszántó
Két kilométeres szakaszon aszfaltozták újra az utat közel 60 millió forintból.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.