Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Először rendeztek Honvédelmi tábort Zalában
2019. aug. 16. péntek | Zalaszabar
Először rendeztek Honvédelmi tábort Zalában
A közelharcot gyakorolták, katonai járműveken utaztak és elméleti ismereteket is szereztek a zalaszabari honvédelmi tábor résztvevői. A programot először szervezte meg a Magyar Honvédség Zala megyében, a táborban 26 fiatal vett részt. A tervek szerint a jövőben több turnust is indítanak majd.

A Magyar Honvédség szállítmánykísérő autóiról tájékoztatták a Honvédelmi tábor résztvevőit. A fiatalok megismerhették azokat a jelzéseket, amelyeket a konvojban haladó autók használnak, és azt is megtudták, hogy milyen estekben van szükség kíséretre. Az elméleti oktatást követően a gyerekek természetesen bele is ülhettek a gépjárművekbe. A fiatalok nagy lelkesedéssel vették birtokba az autókat, amelyekben kipróbálhatták a különleges berendezéseket, többek között a rádiót és a hangosbeszélőt is.

„Nagyon sok autót láttunk. Ami számomra új volt, például ott a villogós autó mögöttünk, a katonai járművek, és igazából ennyi. Nekem nagyon tetszett, jó volt” - nyilatkozta Bors Milán táborozó.                    

A fiataloknak számos feladattal meg kellett megbirkózniuk az öt napos tábor során. A honvédség toborzóirodája egy akadálypályát épített a számukra, amelyet fegyverrel a kézben és hátizsákkal felszerelkezve kellett teljesíteniük. A csütörtöki futamban a lányok győzedelmeskedtek.             

„Büszke vagyok magamra igazából, mert nagyon jó sikerélmény az egész tábor. Örülök neki, hogy el tudtam ide jutni. Nagyon jó” - mondta Gumhárt Noémi.     

A Magyar Honvédség immár harmadik éve szervez táborokat az országban. Zala megyében most először volt lehetőség részt venni a programban, az egy hetes foglalkozásnak a Zobori Élménypark adott otthont. A táborban 12-15 éves kor közötti gyerekek vettek részt, a programban pedig a hagyományőrzéstől kezdve a közelharcon át az elméleti ismeretekig számos pont szerepelt.    

Kis-Bús Károly, zászlóaljparancsnok, Zala Megyei Területvédelmi Zászlóalj:  „Általános katonai foglalkozások, úgy mint alaki foglalkozás zászlófelvonással, zászlólevonással egybekötve, tereptan, egészségügyi ismeretek, újraélesztés, elsősegély nyújtás, tehát gyakorlatilag olyan dolgokat tanítunk a gyerekeknek, amit utána a hétköznapi életben, akár a civil életükben is hasznosítani tudnak.”     

A honvédelmi táborban 26 gyerek vett részt. A Zala Megyei Területvédelmi Zászlóalj jövőre is szeretné megrendezni a programot, a tervek szerint akkor már két turnusban várnák a gyerekeket. A tábor egy hetes díja mindössze 10 000 forint, a fennmaradó költségeket a Magyar Honvédség saját forrásból finanszírozza.   

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV             

| 2023. szep. 15. péntek 13:43 | Zalaszabar
A vármegyei döntőn 11 gárda mérte össze tudását.
| 2023. máj. 22. hétfő 17:31 | Keszthely
Keszthelyen a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub szervezett ünnepséget a magyar honvédelem napja alkalmából.
| 2019. máj. 29. szerda 15:58 | Keszthely
A hősi halált halt honvédők előtt tisztelgett és 50. jubileumát ünnepelte a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
| 2018. máj. 18. péntek 11:29 | Keszthely
A Magyar Honvédelem Napján tisztelegtek hőseink és elődeink előtt.
| 2013. szep. 26. csütörtök 13:53 | Gyenesdiás
A különleges jogrendi esetekkel kapcsolatos helyzetekre készítették fel a járás polgármestereit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.