Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthelyi csapatok is versengtek a Göcsej Harci Túrán
2023. szep. 15. péntek | Zalaszabar
Keszthelyi csapatok is versengtek a Göcsej Harci Túrán
16. alkalommal rendezték meg a Göcsej Harci Túrát. A vármegyei döntőn 11 gárda mérte össze tudását. A legjobb az országos döntőbe kvalifikálta magát. A zalaszabari viadalon elhangzott, a Honvédség szeretné visszaállítani a vármegye katonai tradícióit.

Szituációs lövészeten is részt vettek a VSZK diákjai. Ez a keszthelyi intézmény is indított csapatot a harci túrán. A fiatalok szeretik a kihívásokat, hírét akarják vinni iskolájuknak.

„Az eddigi feladatokkal teljesen jól megbirkóztunk, nem voltak nagyobb bakik és szerintem teljesen élménydús, egyelőre élvezünk mindent” - mondt az iskola tanulója, Gerencsér Koppány. 

Az Asbóth iskola is képviseltette magát. A mocsárjárás igazi csapatmunka, amiben elsősorban az idővel kellett versenyezniük a fiataloknak. Győzelemért és tapasztalatért jöttek a rendészeti szakos diákok.

„Azért jó, mert tapasztalatokat szerzünk itt. Például el tudjuk dönteni a szakmai irányultságunkból is, hogy itt szeretnénk-e maradni, vagy akár mást fogunk választani, például rendészetről váltunk honvédségre” - nyilatkozta az asbóthos Tóth Márk. 

Összesen 11 csapat nevezett a vármegyéből. Keszthelyt még a Vajda János Gimnázium képviselte. Az Asbóthhoz hasonlóan ők is diadalmaskodtak már itt. Alapvetően honvédelemhez kapcsolódó feladatokkal kellett megbirkózni a csapatoknak, de rend- és polgári védelmi, valamint egészségügyi tudásukról is számot adtak.

„Komoly felkészülés előzte meg ezt a versenyt, ahol nem csak fizikai erőpróbának vannak kitéve a diákok, hanem komoly szellemi felkészülést is igényelt, hiszen Zala vármegye hadtörténelméről, de akár a növény- és állatvilágról is, ami ezt a tájegységet jellemzi, számot kell adni a verseny során” - nyilatkozta a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke, dr. Sifter Rózsa. 

A rendezvényt a Honvéd Vezérkar főnöke nyitotta meg. Dr. Böröndi Gábort személyes élmények fűzik Zalához, a zalaegerszegi Honvéd Kollégiumban nevelkedett. A Magyar Honvédség törekvése, hogy az egykori katonamegye tradícióit felelevenítsék. 

„Zala vármegye történelmét, hagyományait, katonai tradícióit is felelevenítjük. Tudom, hogy lesz jövője a hadseregnek Zala vármegyében, hiszen arra törekszünk, hogy élő alakulat újból visszakerüljön ebbe a nemes és a katonai eszmékhez méltó vármegyébe. Nagyon fontos, amiről beszélt főispán asszony, a Magyar Honvédség és az itt lévő hadiipari vállalkozások kéz a kézben járnak együtt és ahhoz katonák, szakemberek kellenek, ezek vagytok ti” - mondta megnyitójában Dr. Böröndi Gábor. 

A 16. Göcsej Harci Túrát a zalaegerszegi Ganz Technikum csapata nyerte meg. A legeredményesebb keszthelyi gárda az ötödik helyen zárt Vajda János Gimnázium csapata volt. A győztes tavasszal képviselheti Zalát a Haditorna verseny országos döntőjében. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. szep. 23. csütörtök 18:13 | Zalaegerszeg
A középiskolás diákoknak 10 állomásos versenyen kellett bizonyítaniuk tudásukat és ügyességüket.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában két napon át több mint 500-an álltak pástra.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
9 futam eredményeiért izgulhattak a vitorások szerelmesei
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.