Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / A fürdővárosok adják a szakmaiságot, Szerbia a vendégeket
2019. szep. 24. kedd | Zalakaros
A fürdővárosok adják a szakmaiságot, Szerbia a vendégeket
Zalakaroson folytatott előkészítő megbeszéléseket a Magyar Fürdővárosok Szövetsége és a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara. A szerb fél célja, hogy megismerje az itteni egészség- és gyógyturizmust, és tapasztalatait a Vajdaságban élénkülő termálfürdőknél hasznosítsa. A pénteki egyeztetésen elhangzott: magyar fél adja a szakmaiságot, a szerbek pedig újabb vendégekkel szolgálhatnak a hazai fürdőknek.

Hazánk 137 településén van fürdőhely, ezek közül 68 gyógyvizes létesítmény. Az érdekérvényesítést, marketingtevékenységet és fejlesztési feladatokat ellátó Magyar Fürdővárosok Szövetségének 41 tagtelepülése van. A szövetség szerint európai színvonalú fürdőkkel rendelkezik hazánk és ezek a legnépszerűbb hazai úticélok.

A Fürdővárosok Szövetségének célja, hogy bővítse együttműködéseit. Ennek legújabb példája a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamarával alakuló megállapodás. A szerbiai szervezet képviselője azért látogatott el Zalakarosra, hogy megismerje a magyarországi fürdőturizmust.

Magyarországon nagyon fejlett a fürdőturizmus. Szeretnénk az itteni jó tapasztalatokat átépíteni Szerbiába – fogalmazott a kamara turizmusért felelős elnökhelyettese. Dragica Samardzic elmondta, hogy vannak termálvizeik, de nincsenek jó termálfürdőik. Az együttműködéstől azt is remélik, hogy a szerb turisták a dél-magyarországi fürdők mellett például Zalakarost is felfedezik. 

Az együttműködést előkészítő tárgyaláson a Fürdővárosok Szövetségének elnöke kifejtette, cél, hogy egymást erősítve az egészség- és gyógyturizmusban további sikereket érjenek el. Szabó Zoltán úgy fogalmazott, több síkja és lehetősége van ennek az alakuló kapcsolatnak: „Az egyik, talán legfontosabb, hogy a Vajdaságban elkezdődött a fürdőfejlesztés és igazából azokat a sikereket, azokat a sikeres fürdőket akarják modellezni, ami itt Magyarországon van, ami a Fürdővárosok Szövetségének tagjainál megtalálható. Természetesen ő nekik igényük is van arra, hogy ne csak otthoni fürdőket vegyenek igénybe, hanem Magyarországra jöjjenek az ottani vendégek. Tehát mi a szakmaiságot adjuk, ők pedig a vendéget nekünk.”

A tárgyaláson a felek keresték azokat a metszéspontokat, amikben együtt tudnak működni. Elhangzott, akár EU-s pályázatokban is elképzelhető az összefogás. A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara meghívta a Magyar Fürdővárosok Szövetségét az október 3-i utazás kiállításukra. Várhatóan itt írják alá a felek az együttműködési megállapodást. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
Kiváló a Zala vármegyei természetes fürdőhelyek vízminősége – derül ki a Kormányhivatal sajtóközleményéből.
| 2023. szep. 8. péntek 17:03 | Zalakaros
Átadták a Zalakarosi Fürdő geotermikus fűtőrendszerét, amellyel teljesen kiváltják a gázfűtést.
| 2023. aug. 23. szerda 15:51 | Keszthely/Zalakaros
A 30 fok feleltti hőmérsékletben húzódjunk árnyékba, igyunk sok folyadékot és használjunk fényvédőt.
| 2023. júl. 31. hétfő 18:02 | Keszthely
Különleges programokkal várták a Strandok éjszakáján a vendégeket a Zalakarosi Fürdőben.
| 2023. júl. 18. kedd 17:35 | Keszthely
Ez a 15. szezon, hogy könnyed, nyári olvasmányokkal várják a fürdőzőket a Városi Strandon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.