Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Közeledik a Mindenszentek
2019. okt. 29. kedd | Keszthely
Közeledik a Mindenszentek
Mindenszentek közeledtével a hozzátartozók és a temetőgondnokok is kiemelt figyelmet fordítanak a sírkertek rendbetételére. A keszthelyi temetőknek az idei évben is hosszabbított nyitva tartásuk van, november 1-én pedig addig nem zárnak be, amíg látogatók vannak. Az Új Köztemetőnél idén is lesz forgalmirend-változás, a rendőrök és a polgárőrök ezúttal is segítik majd a közlekedőket.

Pénteken lesz Mindenszentek. Az ünnepet megelőző napokban a hozzátartozók kiemelt figyelmet fordítanak a sírboltok és azok környékének rendbetételére. A kővel borított sírhantok esetében kevesebb a feladat, azonban ezeknél is le kell söpörni a rájuk hullott leveleket és fel kell frissíteni a virágtartókat. Sok helyen már a mécsesek is kikerültek, vannak ugyanis olyanok, akik már most lerótták a tiszteletüket halottaik előtt. A kora tavaszt idéző időben a hétvégén is sokan tevékenykedtek a Szent Miklós temetőben.

„Mivel vannak fűnyírások még mindig a jó idő miatt, ebből adódóan rászóródik a perje meg minden, ezt le kell takarítani a sírokról. A környezetét rendbe kell tenni, el kell gereblyézni, szépen elegyengetni, friss földet is beültetni egy szép kis krizantémmal vagy árvácskával, hogy szép legyen, mire eljön az ünnepünk.” - mondta Koltai Tamásné.

A Szent Miklós temetőben és az Új Köztemetőben is a Mindenszenteket megelőző héten hosszabbított nyitva tartással várják a hozzátartozókat. Ennek értelmében mindkét sírkert reggel 7 órától este 8 óráig tart nyitva. A VÜZ Kft. temetkezési részlegének munkatársai egész évben figyelmet fordítanak a karbantartásra, ilyenkor azonban több munka hárul rájuk is. 

„Folyamatosan vágták a kollégák az utak fölé benyúló ágakat, bontották ki az elhanyagolt sírokat, tehát, hogy legalább a névtáblák olvashatóak legyenek. Az új temetőben elkezdett hullani a falevél. Sokáig jó idő volt, nem nagyon potyogtak a levelek, most viszont mintha havazna, úgy hull a falevél. A múlt héten csütörtökön és pénteken a Zöldmező úti diákok ott voltak és segítettek, nagyon sok falevelet összegyűjtöttek.” - tájékoztatott Kisantal Ferencné, a VÜZ Nonprofit Kft. temetkezési részlegvezetője.

A részlegvezető kéri a temetőbe látogatókat, hogy a zöldhulladékot az erre szolgáló konténerekben és ne az utak mentén helyezzék el, segítve ezzel a temetőgondnokok munkáját.

Az Új Köztemetőnél az idei évben is korlátozásra kell számítaniuk az autósoknak. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Fenyves fasorra csak a 71-es út felől lehet majd behajtani és a hévízi út felé lehet elhagyni azt. A korlátozás november 1-én, 2-án és 3-án is érvényes lesz. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az idei évben is jelentős forgalomra kell számítani a temetők környékén, így kérik a lakosság türelmét. A közlekedőket ezúttal is segítik a polgárőrök, a hatóság pedig kiemelt figyelmet fordít az értékek, valamint a sírokon elhelyezett koszorúk, virágok védelmére.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 1. szerda 16:34 | Keszthely
Ebben az évben is megnövekedett a forgalom a keszthelyi temetők környékén.
| 2023. okt. 31. kedd 17:27 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató
| 2023. okt. 25. szerda 15:29 | Keszthely
Forgalmirend-változás is lesz november 2-ig.
| 2022. nov. 1. kedd 18:09 | Keszthely
Az osztrák zeneszerző gyászmiséje élete utolsó darabja volt.
| 2022. nov. 1. kedd 18:02 | Keszthely
Napjaink szokása, a gyertyagyújtás és a sírok díszítése, valamint közös imádság a mindenki keresztjénél.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.