Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Várhatóan sokan látogatják a temetőket már a hétvégén is
2023. okt. 25. szerda | Keszthely
Várhatóan sokan látogatják a temetőket már a hétvégén is
Felkészülten várják a keszthelyi temetők a családtagokat, ismerősöket. A szokásoknak megfelelően hosszabbított nyitva tartás lesz az ünnepekkor. A rendőrség is fokozottan ellenőriz a sírkertek környékén, forgalmirend-változásra is készülni kell már október 28-tól, szombattól.

Október elejétől zajlik a takarítás a temetőkben. Minden évben ilyenkor végzik el a zöldterületi munkákat. A VÜZ Kft. fontosnak tartja, hogy tiszta környezetben várják a sírok a hozzátartozókat. Idén az időjárási körülmények is lehetővé tették, hogy időben végezzenek, már csak az elszáradt ágakat kell elszállítani. A szerszámkészletet is feltöltötték már, így a megnövekedett látogatószám esetében sokkal többen tudják az itteni eszközökkel rendbe tenni a nyughelyeket. Már az ügyeleti telefonszámokat is kihelyezték. Mind a Szent Miklós, mind pedig a Szent Mihály temetőkben hosszabbított nyitva tartás lesz.

„Szombattól már ügyeletet tartunk mindkét temetőben, a Szent Mihály temetőben és itt a Szent Miklós temetőben is. Ez azt jelenti, hogy reggel 7 órától este 8-ig nyitva vannak a temetők. 1-jén majd hosszabban, akkor nem szoktuk bezárni addig, amíg hozzátartozók vannak a temetőkben.” - mondta el Havasi Irma temetkezési ágazatvezető.

Mindenszentekkor és halottak napján is fokozott ellenőrzést tart a rendőrség. Ilyenkor az értékekre is figyelni kell. A nagy tömeg miatt előfordulhatnak alkalmi lopások, ügyelni kell arra, hogy biztosan bezárjuk a gépjárműveket. A várhatóan megerősödő forgalom miatt fokozódik a balesetveszély. Az egyenruhások már szombattól jelen lesznek a temetők környékén.

„A megemlékezés időszakában a rendőrség fontosnak tartja a közlekedés szempontjából a forgalom segítését, terelését, a balesetek megelőzését. Illetve a bűncselekmények, úgy, mint a zsebtolvajlás, táskalopás, koszorúk lopása és egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzését a temetőkön belül, illetve kívül a parkolóknál.” - emelte ki Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

A keszthely.hu oldalon is felhívják a figyelmet, hogy a város útjainak forgalma ilyenkor megsokszorozódik. Ez különösen az „Új Köztemető” előtti útszakaszon figyelhető meg. Minden évben visszatérő probléma, hogy a temető mellett kialakított parkolóhelyek gyorsan megtelnek, így többen a fasor útpadkáján állnak meg. Így azonban forgalmi akadály alakulhat ki. Ennek megelőzésére, a haladás gyorsítására, és a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében október 28. 08:00 órától november 2. 08:00 óráig a fasort déli irányból északi irányba egyirányúsítják. Így a Szent Mihály temetőt a 71-es főútról lehet megközelíteni, távozni a Hévízi út irányába kell.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 11. csütörtök 09:20 | Vindornyafok
Több fejlesztéás is megvalósult 2023-ban Vindornyafokon.
| 2023. nov. 1. szerda 16:34 | Keszthely
Ebben az évben is megnövekedett a forgalom a keszthelyi temetők környékén.
| 2023. jan. 26. csütörtök 17:36 | Keszthely
Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület.
| 2022. nov. 7. hétfő 18:34 | Keszthely
Történelmi és irodalmi szempontból jelentős helyszínekre invitálta az érdeklődőket a Balatoni Múzeum.
| 2022. okt. 31. hétfő 11:33 | Keszthely
A mindenszentek előtt a környékbeli és a távolabb élő rokonok is felkeresték szeretteik nyughelyét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.