Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / December 23-ig tart a halvásár Keszthelyen
2019. dec. 19. csütörtök | Keszthely
December 23-ig tart a halvásár Keszthelyen
A pontytól a pisztrángig többféle édesvízi hal található meg a Halászcsárda által szervezett halvásáron. Az árusítást ötödik alkalommal valósította meg az étterem, ahol a környékbeli halgazdaságok minőségi termékeit kínálják az érdeklődőknek. A tapasztalat szerint a leginkább a halászlé hozzávalóit keresik a vásárlók, akinek viszont nincs ideje ezt főzni, annak alaplevet is kínálnak.

A halvásár szerda reggeltől várja a vásárlókat a Halászcsárda előterében. A termékek iránt már az első nap is sokan érdeklődtek, akik közül többen az ünnepi asztalra szánják az uszonyosokat. Sok családnál ugyanis a tipikus karácsonyi menüből nem hiányozhat a hal valamilyen formában.

„Halászlének való halat vettem. Én szeretem a keszeget alapnak megfőzni. Azt könnyen el tudom passzírozni és akkor ez sűríti ugye a halászlét. És abba pedig pontyfilét, amit felkockázok és belefőzök, meg egy kis halcsontot is, mert az ugye az is fontos, hogy a pontynak a gerincrésze, bordája belefő.” - osztotta meg Sulyok Lászlóné Marika.

A vásárt ötödik alkalommal szervezte meg az étterem vezetősége. Szita Gábor utazásai során találkozott a tengerpartok mellett halvásárral. Ott ismerte fel, hogy főleg a karácsonyi időszakban, a városban is szükséges lehet egy hasonló esemény. A kínálat széles, összesen 600 kg különböző halak közül választhatnak a vásárlók, melyek közül egész vagy filézett formában is kérhetnek.

„Mindenféle édesvízi, majdnem mindenféle édesvízi hal megtalálható a pontytól a pisztrángon keresztül a fogas filén, az egész fogason a szürkeharcsáig. Nem balatoni halak, a környező halgazdaságokból vásároltuk meg a halakat, ott dolgozták fel a halak egy részét és a nagy részét, pontyot meg itt dolgoztunk fel.”

A tapasztalat szerint a legtöbben a halászléhez szükséges alapanyagokat keresik. A tradicionális karácsonyi ételt azonban nem könnyű elkészíteni, ezért sokan nem is állnak neki.

Az étterem ebben is segítséget nyújt a háziasszonyoknak, hiszen alaplevet is készítenek és árusítanak a halvásáron. A különböző halakat először megfőzik, hozzáadják a zöldségeket, később a fűszereket is.

„Úgy gondoljuk, hogy a passzírozott halászlé elkészítése az egy kicsit munkaigényes, kicsit macerás és nem szívesen állnak neki otthon az emberek, úgyhogy mi gondoskodunk arról, hogy elviheti innen készen, elviheti hozzá a halat is. Neki nincsen más dolga, minthogy belefőzi a kész halászlébe a halfilét, amit vásárol.” - mondta el Sendula Péter

A hal és halászlé vásár december 23-ig tart. Reggel 8-tól délután 5-ig várják a szervezők az érdeklődőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2020. dec. 18. péntek 16:51 | Keszthely
A hal mellett süteményeket is kínálnak a vásárlóknak, a vásár december 24-ig tart.
| 2015. dec. 8. kedd 14:55 | Keszthely
A Keszthelyi Halászcsárda akkor is „kapcsolatban marad” a halakkal, ha éppen zárva tart.
| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.