Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az ápoló az orvos jobbkeze
2020. feb. 19. szerda | Keszthely
Az ápoló az orvos jobbkeze
Az ápoló az orvos jobb keze, és nem létezhet egyik a másik nélkül – ez volt a legfontosabb üzenete az ápolók napján tartott ünnepségnek Keszthelyen. Az Amazon Ház Látogatóközpontban a Keszthelyi Kórház azokat a szakdolgozókat ismerte el, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak az utánpótlás neveléshez. Az ünnepség résztvevői a kórház két munkatársának az afrikai misszióban töltött élményeiről is hallhattak.

A legelső katonakórházak megszervezőjének, Kossuth Zsuzsannának a születésnapja 2014 óta a magyar ápolók napja. Ebből az alkalomból Keszthelyen is hagyomány, hogy köszöntik az egészségügyi szakdolgozókat. Az idei ünnepségnek az Amazon Ház Látogatóközpont adott otthont, ahol kitüntetéseket is átadtak. A Keszthelyi Kórház az idén azokat a szakdolgozókat ismerte el, akik a jövő ápolóinak tanításához és neveléséhez járulnak hozzá.

„Szeressék az embereket és, hogy meg szeressék őket gyógyítani. A mindennapokban segítsenek rajtuk.” - mondta az egyik díjazott, Nyers Tihamérné, a Keszthelyi Kórház fizikoterápiás asszisztense.

Kitüntetést vehetett át a Rehabilitációs Osztály fizikoterápiás asszisztense, Csiszárt Márta. Elismerték a munkáját Czinderiné Farkas Magdolnának, a Sebészeti Osztály kötözős nővérének. Oklevelet adtak át Suba Bernadettnek, a Patológiai Osztály vezető asszisztensének. A hagyományokhoz híven elismerte a szakdolgozókat a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Szervezete is. Okleveleket adott át az Egészségügyi Ágazatban dolgozók Demokratikus Szakszervezete. Az ápolók munkáját Dr. Szecsei Nagy Klára méltatta. Elhangzott, az egészségügyi szakdolgozók megbecsülése nem csak a betegek részéről nagyon fontos, hanem a nap mint nap velük közösen dolgozó orvosok részéről is.

„Az orvosnak a jobb keze a nővér. Félkarú orvos nem tud segíteni az embereken. Tehát a nővért úgy kell megbecsülni, és egyenlő partnernek kell tekintenünk, hiszen a beteg életéért közösen kell, hogy küzdjünk. Nincs az, hogy külön a nővér vagy külön az orvos. Ez egy team munka, egymás nélkül nincsen gyógyulás.” - tájékoztatott a Keszthelyi Kórház Belgyógyászati Osztályának főorvosa.

A Keszthelyi Kórház szakdolgozóit Vozár Péterné is köszöntötte. Keszthely alpolgármestere elmondta, az ápolás elhivatott szeretetadás, a segítés egy kegyelmi állapot. Hozzátette, Keszthely önkormányzata minden segítséget megad, ami módjában áll annak érdekében, hogy a kórházban dolgozókat segítse. Az ápolók munkáját Lukácsné Turbéki Beáta is méltatta. A Keszthelyi Kórház ápolási igazgatója elmondta, Kossuth Zsuzsanna élete örökség a mai és a jövőbeni ápolók számára is.

„Mindig nagyon fontos az ápolók munkája, de van egy Kossuth Zsuzsánk, aki tényleg példát teremtett azzal, hogy ő annak idején, hogy ápolt és erre épül az egész ápolás. Minden nap megköszönhetnénk az ápolóinknak, hogy dolgoznak, hiszen kevesen vannak, egyre kevesebben, a munka egyre több. Legyen ez egy olyan nap a számukra is, amikor tényleg ünnepelhetnek.” - emelte ki a Keszthelyi Kórház ápolási igazgatója.

Az ünnepség zárásaként Czinderiné Farkas Magdolna és Dr. Szecsei Nagy Klára az afrikai misszióban szerzett élményeikről és tapasztalataikról számoltak be a kollégáknak.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

            

| 2024. feb. 16. péntek 19:15 | Keszthely
Kossuth Zsuzsanna születésnapja, február 19-e 2014 óta a magyar ápolók napja.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:45 | Keszthely
A magyar ápolók napján köszöntötték a Keszthelyi Kórház dolgozóit.
| 2019. feb. 20. szerda 13:05 | Keszthely
Fennállásának 260. évét ünnepli a Keszthelyi Kórház, melynek közel 200 egészségügyi szakdolgozója van.
| 2017. feb. 21. kedd 12:09 | Keszthely
Köszöntötték az ápolókat, és oklevéllel ismerték el kiváló munkájukat a Magyar Ápolók Napján.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.