Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ingyenes jogsegély Keszthelyen is
2020. már. 9. hétfő | Keszthely
Ingyenes jogsegély Keszthelyen is
Ingyenes jogi tanácsadásra várták az érdeklődőket pénteken Keszthelyen. A JOGpontok projekt keretein belül számos kérdésre kaphattak választ a jogi problémákkal küzdők. Keszthelyen egy ügyvéd és egy jogász igyekezett megoldást nyújtani a hozzájuk fordulóknak.

Országosan 138 településen, köztük Keszthelyen is működik ingyenes jogsegély szolgálat. Az érdeklődőknek a Balaton utcában minden hétfőn lehetőségük van feltenni kérdéseiket, segítséget kérni jogi problémáik megoldásában. Pénteken a Fő téren felállított sátor alatt is alkalmuk volt kérdezni a szakemberektől, akik több témában is segíteni tudták a jogi problémával küzdőket.

„Szeretnénk tájékoztatni és mozgósítani a lakosságot annak érdekében, hogy tudjanak róla, hogy számukra ingyenes jogi tanácsadást lehet igénybe venni. Nem csak itt Keszthelyen, hanem országosan, minden régióban számos településen 2021 december 31-ig. Négy jogterületet ölel fel, aminek a keretében ingyenes jogi tanácsadásért fordulhatnak az állampolgárok. ez munkajog, társadalombiztosítási jog, társasági jog-cégjog és adójog.” - tájékoztatott Tímár András, ügyvéd.

A szakemberek elmondták, fontos tudni, hogy csak az ügy széleskörű ismerete és az esetleges dokumentumok bemutatása esetén tudnak teljes körű felvilágosítást adni. Ugyanakkor a jogsegély szolgálat anonim, így nincs szükség személyes adatok megadására. A jogsegélyt nem csak személyesen vehetik igénybe az állampolgárok. Lehetőség van telefonon, chat üzenetben vagy e-mailen is kérdést feltenni az ügyvédeknek, jogászoknak. A szakemberek azt mondják a szolgáltatás nagyon népszerű országszerte.    

„Felelős választ igazából okiratok, papírok birtokában tudnánk adni, de nem csak konkrét esetekkel kapcsolatban kérdeznek meg minket, hanem az általános jogi tudásuk hiányosságait egészítjük ki. Olyan is van, hogy nem biztosak egy jogi területen vagy az azzal kapcsolatos érintett kérdésekben, és akkor ezeket igyekszünk számukra tisztázni, eligazítani őket. Hogy a munka világából egy kérdést mondjak, egy felmondást fontolgat vagy úgy érzi, hogy vele szemben fog felmondani a munkáltató, akkor hogy tud kellő körültekintéssel eljárni, mire figyeljen.” - tette hozzá a szakember.

A JOGpontok projekt európai uniós támogatásból valósul meg és a működtetésében több országos munkáltatói érdekképviselet és szakszervezet is közreműködik. Tavaly július óta a munkajogi viták elrendezésében is segítséget nyújtanak a szakemberek.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Keszthely
Ingyenes jogi tanácsadást nyújt a rászorulóknak egy keszthelyi ügyvédi iroda.
| 2017. máj. 25. csütörtök 15:24 | Keszthely
A JOGpontok pályázat keretein belül tartottak JogÁsz Napot a keszthelyi Fő téren.
| 2023. dec. 22. péntek 16:15 | Keszthely
A projekt 2017-ben kezdődött, ez alatt az idő alatt számos növénnyel lett gazdagabb a település.
| 2023. nov. 8. szerda 14:00 | Keszthely
A városvezetés fenntartja követeléseit a kivitelező felé, aki nem készült el határidőre a fejlesztéssel.
| 2023. aug. 8. kedd 16:51 | Keszthely
Fórumot tartott hétfőn este Dr. Tóth Gergely.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.