Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Válsághelyzetben még fontosabb a pontos és hiteles tájékoztatás
2020. már. 12. csütörtök | Zalaegerszeg
Válsághelyzetben még fontosabb a pontos és hiteles tájékoztatás
A magyar sajtó napja alkalmából köszöntötték a zalai médiumok munkatársait a megye elöljárói. A Kormányhivatal, Zala Megye Közgyűlése, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tankerület és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közös reggelivel mondott köszönetet a pontos és hiteles tájékoztatásért.

Az elmúlt hónapokban kialakult járvány miatt jelentős nyomás nehezedik a sajtó képviselőire, és még jobban előtérbe kerül a hiteles tájékoztatás fontossága. Erről beszélt Vigh László. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a sajtónak nagy felelőssége van abban, hogy mérséklődjön a pánikhangulat, emellett pedig fontos az is, hogy a lakosság a lehető leggyorsabb és pontos tájékoztatást kapjon a kormány döntéseiről és a percről percre változó helyzetről.

„Az emberi életnél, az ember egészségénél fontosabb nincs sem Magyarországon, sem Európában. Ennek kapcsán én azt gondolom, a kormány, az operatív törzs jól teszi a dolgát, hitelesen tájékoztat napra pontosan, percre pontosan. Ami nagyon nehéz a sajtónak, hogy híreket továbbítson, ne keltsen pánikot. erre kértem itt is a sajtó munkatársait, hiszen látjuk azokat a felvásárlásokat, látjuk azokat a mozgásokat, amelyeket az emberek tesznek, csinálnak.” - tájékoztatott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Dr. Sipos Gyula, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Vigh László szavaihoz igazodva elmondta, a sajtónak kiemelt felelőssége van abban, hogy megkönnyítse a rendvédelmi szervek munkáját. Igaz ez a mindennapokra is, de különösen igaz válsághelyzetben – tette hozzá a rendőrfőkapitány. Sipos Gyula hangsúlyozta, köszönet illeti a médiumok munkatársait az elvégzett munkáért, ugyanakkor kéri őket, hogy a továbbiakban is helyezzék előtérbe a pontos és hiteles tájékoztatást.           

„Az adott hírben viselt felelősség, az abban való helytállás, az sokkal komolyabb, mint korábban talán bármikor. A sajtó napja, az ’48. március 15-hez kötődően jött létre annak idején, és a mai világban a hiteles tájékoztatás, a nagyon felelősen megfogalmazott, nem pánikkeltő gondolatoknak van nagyon fontos helye, szerepe. Ebben a dologban a mi munkánkat azzal tudják segíteni, hogyha az előttünk álló, és ma még nem minden szegmensében látott világnak a feladatait hitelesen, pontosan és felelősen ismertetik az itt élő emberekkel.” - emelte ki a rendőrfőkapitány.

Dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja rövid köszöntőjében elmondta, a sajtó kiemelt segítséget nyújt a közigazgatási szerveknek az információk megosztásában. Hozzátette, éppen ezért tartja fontosnak, hogy a magyar sajtó napja alkalmából közös reggeli keretein belül  mondjanak köszönetet az újságíróknak.

„Ezzel kívánjuk kifejezni a köszönetünket azért a hiteles tájékoztatásért, amiben napról napra, mindennap részünk van. Ezzel a sajtó kiváló segítséget nyújt nekünk, az államigazgatásban dolgozó vezetőknek vagy a választott testületek vezetőinek, hiszen az állampolgárok nyugalma, tájékozottsága segíti a mi munkánkat is.” - tette hozzá Zala megye kormánymegbízottja.

A sajtó képviseletében a Zalai Hírlap főszerkesztője, Horváth Attila mondott köszönetet. Az újságíró kiemelte, a sajtó alapvető feladata a tájékoztatás, ugyanakkor fontos funkció az ellenőrzés és nem szabad elfelejteni a rentabilitást sem. Ugyanakkor a mai világban kiemelt cél a közönség megtartása. Horváth Attila elmondta, törekedni kell arra, hogy az állampolgárok a közösségi média helyett hiteles sajtóorgánumokból tájékozódjanak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. már. 14. kedd 17:04 | Zalaegerszeg
Március 15-e a magyar sajtó napja
| 2024. már. 15. péntek 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
| 2024. már. 15. péntek 19:15 | Zalaegerszeg
Ebből az alkalomból köszöntik minden évben Zalaegerszegen a vármegye újságíróit.
| 2024. már. 15. péntek 19:15 | Keszthely
Nagy érdeklődés kísérte a Szendrey Emlékház programját a nemzeti ünnepen.
| 2024. már. 15. péntek 19:15 | Keszthely
Családi nappal emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.