Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Alaposan mossunk kezet!
2020. már. 18. szerda | Keszthely
Alaposan mossunk kezet!
Gyakran és alaposan mossunk kezet! A koronavírus elleni védekezésnek az egyik leghatékonyabb formájára naponta felhívják a figyelmet. Az azonban nem mindegy hogyan mosunk kezet. A Keszthelyi Kórház segítségét kértük az alapos és szabályos kézmosás bemutatására.

A személyi higiénia betartása mindig nagyon fontos, de a koronavírus elleni védekezésben elengedhetetlen. A kézmosás a koronavírus elleni védekezés jelenleg leghatékonyabb fajtája. De nem mindegy hogyan mosunk kezet. A felületes kézmosással , még ha gyakori is, nem védekezünk. Gyakran a felnőttek sincsenek tisztában a helyes kézmosás lépéseivel. A Keszthelyi Kórház ápolási igazgatójának segítségével mutatjuk be a helyes kézmosást.

"Akkor megcsináljuk a kézmosás helyes technikáját! Megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt szert fogunk felvinni  a kézre,amit először is egyenletesen elosztunk a kezünkön. A tenyerünkön, kézhátunkon. Ez az első momentum. Majd utána megfogjuk a jobb kezünknek a tenyerét, ráhelyezzük a bal kezünknek a kézhátára és az ujjaink közét alaposan megtisztítjuk vele majd felváltjuk a kezünket és megcsináljuk újra. Utána ökölbe szorítjuk a kezünket,s az ujjainknak a végét próbáljuk megtisztítani alaposan. Majd hogyha ez megtörténik akkor kinyitjuk  a kezünket és akkor  a hüvelykujjunk és annak a környékét tisztítjuk meg egyik kezünkön,majd a másik kezünkön. Aztán összeszorított ujjakkal a tenyerünknek a közepén összedörzsöljük, szintén a tenyerünk barázdáiból ill. az ujjaink végét fertőtlenítjük ezzel. Ezt megcsináljuk a másik kezünkkel is majd utána pedig átmossuk az egész kezünket újra úgy,hogy most már érintjük ezzel a csukló tájékot is."- mondta el a helyes kézmosás technikáját Lukácsné Turbéki Beáta ápolási igazgató.

A kézmosás hatékonyságát ellenőrző gép jól mutatja,hogy az alapos kézmosás esetében nem marad szennyeződés a kézfejen. Az emberek átlagosan  azonban 6 mp-ig mosnak  kezet. Sokszor szappan használat nélkül. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy kellő alapossággal, lehetőleg ékszerek levétele mellett fertőtlenítsük a kezünket. Legalább 30 mp időtartam szükséges ahhoz, hogy  a vírusok, baktériumok életben maradásának ideális körülményeit megszüntessük. A koronavírus –járvány ideje alatt különösen gay gondot kell fordítani a gyakori szappanos  kézmosásra. Amennyiben arra nincs lehetőség, használjunk kézfertőtlenítő folyadékot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2019. máj. 8. szerda 13:04 | Keszthely
Általános iskolások ismerkedtek a kézmosás jelentőségével a kórházban.
| 2016. máj. 5. csütörtök 16:33 | Keszthely
A kézmosás oktatáson résztvevők világrekordját kívánták megdönteni.
| 2023. máj. 24. szerda 16:13 | Keszthely
Az elmúlt napokban nagyon magas volt az UV index, ezért kiemelten fontos a fényvédők használata!
| 2021. szep. 16. csütörtök 16:54 | Zalaszántó
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
| 2021. máj. 18. kedd 19:03 | Keszthely
Megfelelő védekezéssel,testünk átvizsgálásával megelőzhető a fertőzés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.