Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Online segítik a hívőket
2020. ápr. 15. szerda | Keszthely
Online segítik a hívőket
A koronavírus-járvány miatt bezártak korábban a templomok, az istentiszteleteket, szentmiséket is televízión keresztül és online közvetítik. A hívőknek ezért más módon próbálnak segíteni az egyházak. A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika plébánosa, Fodor János atya például telefonon és online is rendelkezésére áll azoknak, akiknek nyomja egy probléma a lelküket.

A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika Facebook oldalán is több jó és hasznos tanáccsal próbálják ellátni a híveket. Folyamatosan kerülnek ki a segítőszándékú írások, videók, egyházi méltóságok üzenetei. A plébánia célja ezzel az, hogy közvetítsék, senki sincsen egyedül, mindenki számíthat a segítségre. A koronavírus-járvány előtti időszakban is többen fordultak az egyházak képviselőihez akkor, ha lelki terhüktől szerettek volna szabadulni, azonban erre személyesen most nincsen lehetőség. Telefonon és Skype-on viszont továbbra is lehet beszélni többek között Fodor János atyával.

„A vírus miatt nagyon sok ember bezárva érzi saját magát. Nagyon sok olyan nehézséggel találkozik, amik lehet, hogy korábban is ott voltak mint egyfajta búvópatakok a családok életében. De azzal, hogy korlátozva van annak a lehetősége, hogy hogyan tereljük el a figyelmünket a nehézségek elől, előfordul, hogy úgy érzik az emberek és a családok, hogy vannak olyan nehézségek, amelyekkel jelenleg sokkal nehezebben tudnak megbirkózni.”

János atya szerint a kommunikációs problémák, a gyermekneveléssel kapcsolatos gondok, a generációs kapcsolattartási nehézségek mind előtérbe kerülnek ebben az időszakban. Rajtuk kívül olyanok keresik meg, akik magányosnak érzik magukat és beszélgetni szeretnének valakivel. Számukra mind azonos üzenet közvetít.

„Nagyon fontos, hogy mindenkinek van feladata, vagy lehetősége arra, hogy tegyen. A tenni pedig néha nem jelent mást, mint azt, hogy csinál egy saját napirendet. Vannak helyzetek, amiket visszanéz, visszatekint arra, hogy mi történt vele és valahogy megérzi, vagy megtapasztalja azt, hogy ezekben a helyzetekben sincs egyedül. Hogy Isten mellette van, nagyon sokan szeretik, hogy sokan aggódnak érte.”

János atya hozzátette, fontos a pozitív gondolkodás is, az, hogy el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk túllenni ezen az időszakon is. A plébános hozzátette, hálával tartozik mindenkinek, aki megosztja vele a gondjait, gondolatait. Mint fogalmazott, ez a bizalom egy hatalmas kincs, mely már egy pozitívuma lehet a járványhelyzetnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. nov. 29. kedd 13:55 | Keszthely
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
| 2022. nov. 28. hétfő 11:20 | Keszthely
A hívek adományaiból építhették fel a nem mindennapi díszeket.
| 2022. nov. 24. csütörtök 17:35 | Keszthely
Az ünnepre hangoló építményt a plébánia képviselő-testülete állította fel három nap alatt.
| 2020. ápr. 18. szombat 17:45 | Keszthely
Többféle őshonos növényt ültetnek és megújul a mozgáskorlátozott feljáró is.
| 2023. dec. 13. szerda 17:20 | Keszthely
Csányi Zoltán első vendége az új évadban C. Tóth Azoltán karnagy-orgonista volt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.