Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Árzuhanás a hazai benzinkutakon
2020. ápr. 16. csütörtök | Keszthely, Balatonszentgyörgy
Árzuhanás a hazai benzinkutakon
Drasztikusan csökkentek az üzemanyagárak az elmúlt másfél hónapban. Ezen a héten 300 forint környékén alakul a benzin és a gázolaj ára is. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések az üzemanyagfogyasztást is befolyásolta, ez hazánkban is jelentősen visszaesett. A napokban hozott intézkedéseknek köszönhetően hamarosan stabilizálódik az árzuhanás, azonban hirtelen emelésre nem kell számítani.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kijárási korlátozás miatt egyre kevesebb autóst látni az utakon Keszthely környékén. A korábban nagy forgalmú főutakon is jelentősen visszaesett a gépjárművek száma. Ezt a jelenséget természetesen a töltőállomásokon is észre lehet venni. Bár az üzemanyagárak jelentősen csökkentek, a benzinkutak forgalma mégsem nőtt meg ezzel egy időben, többen inkább az otthon maradást választják.

„Ez szegény autósoknak most nem igazán jó, hogy pont most ennyire csökken az üzemanyagár. Most péntektől le fog menni a benzin 5, illetve a gázolaj 6 forinttal. De hát ugye a kijárási korlátozás értelmében csak indokolt esetben érdemes útra kelni, úgyhogy észrevesszük sajnos, hogy csökkent a forgalom.” - mondta el Tüskés Viktória töltőállomás kezelő.

A korlátozás értelmében továbbra is csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat a lakosok. Ezek közé tartozik többek között a bevásárlás, a mezőgazdasági tevékenység, a hivatásbeli kötelezettség, illetőleg a munkavégzés is. A fuvarozók, szállítmányozók ebből kifolyólag folyamatosan úton vannak, de azok is, akik tevékenységükkel a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását segítik például fertőtlenítéssel. Számukra nagy könnyebbséget jelent az alacsony üzemanyagár.

„Három autót tartok fenn, mindegyikbe gázolajat tankolok és úgy gondolom, hogy az üzemanyagár csökkenés az mindenképpen jó, főleg, akik szállítmányozással, áru vagy személyszállítással foglalkoznak. Viszont van egy másik oldala is, hogy az euró meg felment és ez által pedig a magyarországi forgalmazók is megemelték az árakat, így az anyagokat és az eszközöket drágábban tudom beszerezni.” - ismertette Faragó Zsolt.

Az olajárak egy hónappal ezelőtt omlottak össze. Ez annak köszönhető, hogy korábban Oroszország és Szaúd-Arábia nem tudott megegyezni az olajexportáló országok kitermelését korlátozó megállapodás meghosszabbításának feltételeiről. Ennek köszönhetően csökkent 300 forint alá hazánkban a benzin ára. A múlt hétvégén jelentették be az olajnagyhatalmak, hogy azóta sikerült megállapodniuk a termelés visszafogásában.

„Ennek hatására azt látjuk, hogy egy picit stabilizálódik az olajpiac, de ez nem jelenti azt, hogy rövid időn belül üzemanyagár emelkedésre kellene számítanunk. Nyugodtan berendezkedhetünk arra, hogy a következő néhány hétben és hónapban is e körül a 300 forint körüli áron fogunk tankolni a hazai töltőállomásokon.” - tájékoztatott Bujdos Eszter a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Az üzemanyagárak péntektől ismét csökkennek. A benzin literjéért 5 forinttal, míg a gázolajért 6 forinttal kevesebbet kell fizetni. Az átlagárak így előbbinél 285, utóbbinál 329 forintra módosulnak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. aug. 19. péntek 18:31 | Balatonszentgyörgy
"Üzemanyagvadászat" zajlik a benzinkutakon - továbbra is gondot okozhat a tankolás.
| 2022. már. 3. csütörtök 16:44 | Balatonszentgyörgy-Keszthely
Rekord mértékben növekszik az üzemanyag vásárlás a Mol kútjain, emiatt korlátozásokat vezetett be a cég.
| 2013. szep. 18. szerda 07:12 | Keszthely
Várhatóan novembertől lesz érzékelhető az alacsonyabb kategóriájú borok öt-nyolc százalékos drágulása.
| 2013. dec. 3. kedd 05:56 | Keszthely
Egy kapucnit és maszkot viselő férfi hajnalban rabolta ki akutat, a rendőrség keresi az elkövetőt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.