Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rendeződni látszik az üzemanyagár ügye
2022. már. 3. csütörtök | Balatonszentgyörgy-Keszthely
Rendeződni látszik az üzemanyagár ügye
Rekord mértékben növekszik az üzemanyag vásárlás a Mol üzemanyagtöltő állomásain, emiatt korlátozásokat vezetett be a cég. A vásárlók továbbra is örülhetnek a normál benzinre és a gázolajra bevezett maximalizált árat, de a piaci szereplők számára ez nem kedvező. A kormány ma kihirdetett döntése alapján támogatást kapnak a kis benzinkutak.

Az autósok továbbra is a maximalizált 480 forintos áron vásárolhatják meg a normál benzint és a gázolajat. Az erről szóló rendelet május tizenötödikéig lesz érvényben. Ennek köszönhetően az üzemanyag ára nem gyűrűzik be például a szállításba. "Harminckét éve vagyok fuvarozó. Hogyha ezt számolom, akkor nekünk azért ez óriási előny. Jobban mondva, még nem is nekem, nekünk előny, mert hogyha nem lenne ez maximalizálva, nagyobb lenne, akkor ez azt jelenti, hogy a fuvardíjak ugye nőnének. És kifizetné meg? Hát az emberek" - vélekedik id. Faragó Zsolt.

Az ársapka mindenhol egyforma tarifát jelent, így ebben a tekintetben egyelőre megszűnt a verseny. Tüskés Viktória töltőállomás kezelő szerint háromféle vásárló létezik: "Az első az, aki nyilván örül, hogy olcsóbb az üzemanyag és megmaradt a tankolási szokásainál - nálunk ugyanúgy tankol. Van egy második csoport, akik inkább bejönnek sok terméket venni és megtankolnak egy nagyobb kúton. A harmadik csoport az, aki felismerte a kisebb töltőállomások problémáját és áttért arra, hogy az extra üzemanyagot, mint a százas illetve az extra gázolajat tankolja."

Tegnaptól már a második nagy társaság vezetett be korlátozásokat egyes üzemanyagtöltő állomásain. Normál kutakon bármely tankoláskor maximum száz litert lehet tankolni, míg nagyteljesítményű kutaknál a legnagyobb mennyiség ötszáz liter. Bakos Piroska, a Mol Magyarország szóvivője hozzátette: "A Mol nagy nyomású kútoszlopain, amelyet elsősorban kamionosok, buszosok, mezőgazdasági gépet vezetők használnak, ott azok továbbra is limit nélkül tankolhatnak, akik Mol üzemanyag kártyával rendelkeznek. Abban az esetben, hogyha valamilyen tartályba tankol a Mol kártyás ügyfél, akkor a nagynyomású oszlopon 500 liter a megengedett limit."

Az olaj ára már tartósan száztíz dollár felett van, ami további áremeléseket eredményezne. "Láttunk már ilyen magas olaj árakat, de akkor a forint azért teljesen más szinten mocorgott a dollárral szemben. Ez okozza azt az extrém méretű áremelkedést, amivel tényleg történelmi magasságokba emelkednének az üzemanyagárak. Ha nem lenne hatósági ár, akkor a benzint 553 Ft-ért tankolnánk átlagosan, a gázolajat pedig 574 Ft-os átlagáron" - tudtuk meg Bujdos Esztertől, a holtankoljak.hu ügyvezetőjétől.

A kormány mai döntése alapján a kis benzinkutak literenként húsz forint támogatást kapnak. Cserébe azt várják, hogy három hónapig ne hirdessenek üzemszünetet és tartsák meg munkavállalóikat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. aug. 19. péntek 18:31 | Balatonszentgyörgy
"Üzemanyagvadászat" zajlik a benzinkutakon - továbbra is gondot okozhat a tankolás.
| 2020. ápr. 16. csütörtök 16:37 | Keszthely, Balatonszentgyörgy
100 forinttal csökkentek az üzemanyagárak egy hónap alatt a hazai töltőállomásokon.
| 2013. szep. 18. szerda 07:12 | Keszthely
Várhatóan novembertől lesz érzékelhető az alacsonyabb kategóriájú borok öt-nyolc százalékos drágulása.
| 2023. nov. 24. péntek 18:01 | Keszthely
Újra maszkot kell viselni a látogatóknak és egy beteghez egy ember mehet be.
| 2023. nov. 8. szerda 15:43 | Keszthely
Forgalomkorlátozásra kell számítani a Keszthelyen közlekedőknek a Madách utcai vasúti átjárónál.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.