Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Katonák fertőtlenítik az idősek otthonát Keszthelyen
2020. ápr. 27. hétfő | Keszthely
Katonák fertőtlenítik az idősek otthonát Keszthelyen
Megkezdte a fertőtlenítést a Magyar Honvédség az Egyesített Szociális Intézmény épületében. A szerződéses és tartalékos katonák az ESZI kérésének megfelelően két nap alatt végzik el a munkát. A vezetés tájékoztatása szerint a lakók fegyelmezettek és örömmel fogadják a kis kényelmetlenséggel járó fertőtlenítést. Az intézményben március eleje óta látogatási tilalom van és számos biztonsági intézkedést vezettek be a 67 lakó egészsége érdekében.

Hétfő reggel érkeztek meg Keszthelyre a kaposvári Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái. A hivatásos és tartalékos honvédek kétféle szerrel; egy alkoholos fertőtlenítővel és egy hypo oldattal töltötték fel a berendezéseiket. Az Egyesített Szociális Intézményt április 20-án értesítette a Honvédelmi Miniszter, hogy térítésmentesen el fogják végezni az épület teljes fertőtlenítését. 

Királyné Domházi Csilla intézményvezető: „Két napot lesznek itt, mert azt kértük a lakóink biztonsága, illetve kényelme érdekében, hogy ne egyszerre kelljen az épületet kiürítenünk. Most a tetőteret és az első emeletet végzik el, holnap pedig a földszintet, illetve az alagsort. A lakóinkat biztonságba elhelyeztük, megreggeliztek, talán itt is fogunk ebédelni, utána szellőztetés, takarítás és mehetünk vissza a lakószobákba. Mi nagyon örülünk, hogy itt vannak. Nincsen fertőzés a házban, ezt hangsúlyoznom kell, de a megelőzés az nagyon fontos.”

A katonák speciális védőfelszerelésben léptek be az idősek otthonába. Március 8. óta látogatási tilalom van az intézményben, csak a dolgozóknak szabad a ki-be járás. Stábunk is csak az udvarban forgathatott, a belső felvételeket az ESZI munkatársai készítették. A most érintett emeletet és tetőteret teljesen kiürítették. A 67 lakót az alagsori társalgókban, közösségi helyiségekben helyezték el. Az intézmény vezetése azt tapasztalja, hogy fegyelmezettek az idősek.

„Mi minden lakót és a hozzátartozókat is - akit utolértünk – tájékoztattuk, hogy ma és holnap ez fog történni a házban. Ezt a lakók elfogadták, gyakorlatilag azért mindenki figyeli a híreket, ismeri a helyzetet, hogy miben vagyunk most. Szerintem inkább számukra is egy megnyugtató kis kényelmetlenség, de ez elviselhető” - nyilatkozta Királyné Domházi Csilla intézményvezető.

Az épület földszintjének és alagsorának a fertőtlenítését kedden végzik el a Magyar Honvédség katonái. Országszerte több száz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg április 22-vel. A járvány továbbterjedésének lassítása érdekében a Magyar Honvédség közel 700 fő szerződéses és tartalékos katonája végzi ezt a munkát. Ők a jelen feladatra speciális kiképzést kaptak.

A városvezetés kiemelt figyelmet fordít az általa működtetett Idősek Otthonára – mondta múlt pénteki online nyilatkozatában Nagy Bálint. Keszthely polgármestere hangsúlyozta, ez eddig meghozott szigorú biztonsági intézkedések mellett újabb lépéseket terveznek. 

„A következő napokban tervezem, hogy az idősotthonban dolgozó kollegákat – hogy tovább növeljük a biztonságérzetet – le fogjuk tesztelni az ott dolgozó kollégáinkat, még ha védőruhán keresztül is, de kapcsolatba kerülhetnek az idős emberekkel„ - fogalmazott Nagy Bálint polgármester. 

Az Egyesített Szociális Intézményben naponta kétszer mérik a lakók testhőmérsékletét. Amennyiben valakinél felmerül a járvány gyanúja, azonnal elkülönítik az erre a célra kialakított izolációs szobában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
Az ESZI Idősek Otthonának lakói jelmezes felvonulással, tánccal és fánkkal ünnepeltek.
| 2023. dec. 14. csütörtök 15:12 | Keszthely
Az Egyesített Szociális Intézmény vezetősége igyekszik minden nagy ünnepnél mosolyt csalni a lakók arcára
| 2023. okt. 5. csütörtök 16:03 | Keszthely
Minden évben számos programmal készülnek az intézmény lakóinak októberben
| 2023. aug. 10. csütörtök 16:08 | Keszthely
A kerti pikniken a lakókat és családtagjaikat is megvendégelte az Egyesített Szociális Intézmény.
| 2023. ápr. 14. péntek 17:49 | Keszthely
A Balaton Színházban vendégelték meg a szakkörök, az Idősügyi Tanács és az Idősek Otthona tagjait.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.