Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 80 százalékkal esett vissza az utasforgalom
2020. ápr. 29. szerda | Keszthely
80 százalékkal esett vissza az utasforgalom
Mintegy 80 százalékkal esett vissza a MÁV és a Volánbusz utasforgalma a koronavírus miatt. A MÁV ennek ellenére közlekedteti legtöbb járatát, míg a buszok tanszüneti menetrend alapján járnak. Mindkét társaság számos intézkedést vezetett be a járvány elleni védekezéshez; sűrűbben takarítanak és fertőtlenítenek, illetve 30 százalék alatt tartják a járatok kihasználtságát.

Budapest Déli pályaudvarra indul hamarosan a szerelvény Keszthelyről. Mindössze két utas szállt fel kedden délelőtt az induló állomáson. A mozdony mögé mindössze egy szerelvényt csatoltak. Ez mind a koronavírus hatása. A MÁV tájékoztatása szerint mintegy 80-90 százalékkal csökkent az utasforgalom az elmúlt évek hasonló időszakához viszonyítva. A társaság úgy látja, hogy csak azok indulnak útnak, akiknek tényleg szükséges.

Biber Anett, a MÁV sajtószóvivőja: „Ennek ellenére szinte az összes vonatot közlekedtetjük. Nagyságrendileg öt százalékkal csökkentettük a vonatok mennyiségét. Ezek azok a vonatok, melyek kifejezetten az iskolába járást szolgálták és amúgy a tanítási szünetekben sem járnak. Tehát ennyivel kevesebb vonat közlekedik, ez összes vonatszán öt százaléka.”

A MÁV sajtószóvivője hozzátette, ennek ellenére sincs terveik között, hogy csökkentsék a járatok számát. Biber Anett úgy fogalmazott, minden gazdaságossági törekvést felülír az, hogy az utasok közlekedni tudjanak, úgy hogy kellő távolságot tartsanak egymástól. A vasúttársaságnál elsődleges szempont, hogy egyik kocsinak se legyen harminc százaléknál nagyobb a kihasználtsága. A MÁV ezen kívül számos biztonsági intézkedést vezetett be a járvány terjedése elleni védekezés érdekében: „Mindegyik vonatot, mindegyik járművet, kocsit a takarítás után fertőtlenítjük. Ezt minden nap megtesszük, minden egyes jármű érintettségében. Az összes olyan felületet, amihez hozzáérhetnek az utasok, kívül-belül és teljes belső utasteret fertőtlenítjük. Ez a koronavírust is elpusztítja, de amúgy baktériumölő és gombaölő hatású is.”

A vasúttársaság mindenkinek azt javasolja, hogy ne a pénztárakban, készpénz használatával, hanem telefonos alkalmazással, bankkártya segítségével váltsa meg jegyét, így a vásárlás és a menetjegy ellenőrzése is érintésmentes folyamat.

A Volánbusz utasforgalma a rendkívüli helyzet miatt mintegy 80 százalékkal esett vissza – válaszolta kérdésünkre a társaság Kommunikációs Igazgatósága. A csökkent forgalom miatt március 25-től tanszüneti menetrend lépett érvénybe. A vállalat is számos intézkedést vezetett be utasai és munkavállalói védelmében. Minden helyközi és helyi autóbuszjáratukon felfüggesztették az első ajtónál történő felszállást és fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket.

A Volánbusz ózonos fertőtlenítéssel is bővítette eszköztárát a vírus terjedése elleni védekezésben. A társaság arról tájékoztatta televíziónkat, hogy egyelőre 600 autóbusz belső légterének a fertőtlenítésére rendelték meg a szolgáltatást. Az eljárás kiterjesztését a tapasztalatok és a kapacitások függvényében tervezi a társaság. A vállalat közleményében úgy fogalmaz, hogy az ózon az egyik leghatékonyabb oxidáló és fertőtlenítő szer, melynek alkalmazása jelentősen javíthatja a korábban meghozott intézkedések hatékonyságát a vírus terjedése ellen.

Jegyet sem lehet most vásárolni a járatokon. Telefonos alkalmazás segítségével, automatákban és a jegypénztárakban lehet jegyet, vagy bérletet váltani.  A személyek közötti másfél méteres távolság betartásának érdekében a Volánbusz 30% feletti járatkihasználtság esetén kisegítő autóbuszokat indít.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Retró hétvége volt a Balatonnál. A MÁV több éve rendezi meg a vasútbarát eseményt.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Keszthelly
A legtöbb helyzetben a figyelmetlenség okozta a bajt.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A MÁV a Gigant villanymozdony ötvenedik évfordulóján szervezett közös programot a Volánbusszal.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A MÁV-START a vakáció előtt már egy hónappal sűrűbben indítja a járatokat.
| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tavaly 837 millió utazás történt a MÁV-VOLÁN-csoport járatain.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.