Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Virtuális ballagások
2020. ápr. 30. csütörtök | Keszthely
Virtuális ballagások
Online és virtuális ballagásokat szerveznek a keszthelyi középiskolák. A koronavírus miatt a megszokott keretek között nem lehet elbúcsúztatni a végzős diákokat. A Vajda János Gimnáziumban a ballagás hagyományos elemeit mentik át a világhálóra, míg a VSZK-ban az iskola igazgatója állít össze egy videót.

Mosolygó fiatalok, a fiúkon öltöny, a lányokon blúz, vagy kosztüm, sok virágcsokor és a jól ismert énekek – ilyen egy hagyományos ballagás, mely a diákok számára az egyik fontos mérföldkő az életükben. Ilyen ünnepségekre ebben a tanévben nem kerülhet sor a koronavírus miatt. A legtöbb iskolában elmarad a ballagás, van ahol elhalasztották, míg máshol alternatív megoldást kerestek. A Vajda János Gimnáziumban például virtuális ballagást rendeznek. Varga Sz. Gábor igazgató elmondta, igyekeznek a ballagás hagyományos elemei közül minél többet átmenteni a digitális keretek közé és saját honlapjukon publikálni.

„Itt nagyon komoly előkészületek folynak; a tantermekről felvételeket készítettünk, az alsóbb évfolyamos diákok különböző számítógépes technikák segítségével fel tudták díszíteni ezeket a termeket, ezeket a fotókat lehet majd látni, feltettük a diákok névsorát, felkerültek a tablók a honlapra, természetesen készülünk egy-két beszéddel is és vetíteni fogjuk a diákok versenyeredményeit, sőt még a kitüntetések virtuális átadására is sor kerül majd” - nyilatkozta Varga Sz. Gábor mb. intézményvezető.   

A Vajda János Gimnázium virtuális ballagását bárki megtekintheti szombaton 11 órától. Az intézménytől 3 osztály 99 diákja búcsúzik el.

Egy videóval búcsúztak el a VSZK végzős tanulóitól. Két érettségiző, két szakképzős és két érettségi utáni képzésben résztvevő osztály, mintegy 120 tanulójától köszönt el ilyen formában az intézmény. Fisli István igazgató állította össze videót, melyben az osztályfőnökök által összegyűjtött fotók kaptak helyet, de felsorolják a dicséretben részesült diákokat is. Az iskolaigazgató elmondta, felmerült, hogy a járvány enyhülése után, egy későbbi időpontban megtartsák a ballagást, de úgy ítélték meg a záróvizsgák után ezt nem lehet megfelelően kivitelezni. A diákok életének egy fontos pillanatát írta felül a koronavírus. 

„Megpróbáljuk azért pótolni a pótolhatatlant ezzel a videóval. Úgy tudom, nagyon várják azt a diákok, hogy láthassák ezt az anyagot, illetve nagyon várnák azt, hogy jöhessenek az iskolába és találkozhassanak a tanáraikkal, osztálytársaikkal. Sajnos most ez úgy tud majd megvalósulni, hogy egyben vizsgáznak is; érettségiznek, illetőleg a szakmai vizsgák írásbeli része is megtartásra fog kerülni” - nyilatkozta az intézményvezető. 

Hétfőtől 1144 helyszínen zajlanak majd a vizsgák, a jelenlegi adatok szerint 84 284 fő adhat számot tudásáról. A járvány miatt csak írásbeli érettségi lesz, csökkentve ezzel is a kontaktusok számát. Egy teremben legfeljebb 10 diák lehet majd. A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, mindenkinek biztosítanak maszkot, a tanároknak kesztyűt is. Minden intézmény kézfertőtlenítőt is kap.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
Végetért a végzősöknek a tanév.
| 2023. máj. 5. péntek 17:35 | Keszthely
Keszthelyen összesen 306középiskolás búcsúzik.
| 2021. jún. 21. hétfő 15:21 | Keszthely
A tanulólétszám most is folyamatosan gyarapszik, ezért e tanévtől új épülettel bővítették az intézményt.
| 2021. máj. 31. hétfő 15:19 | Keszthely
A tavalyi évtől eltérően idén ugyan késve, de meg lehetett tartani a ballagási ünnepségeket.
| 2021. máj. 3. hétfő 11:21 | Keszthely
A legtöbb intézmény videós tartalmakkal kívánt sok sikert a végzősöknek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.