Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Újra edzhetnek a Keszthelyi Kötélugrók
2020. máj. 15. péntek | Keszthely
Újra edzhetnek a Keszthelyi Kötélugrók
A szabadban edzenek a Keszthelyi Kötélugrók. Az egyre szaporodó enyhítéseknek köszönhetően, bár nem teljes létszámban, de heti szinten gyakorolhatnak az ugrókötelesek a Zenepavilon színpadán. A két hónapos kiesés miatt kíméletesebb feladatokkal kezdtek, folyamatos lesz az erősítés.

A héten kezdődhetett el az edzés a Keszthelyi Kötélugrók számára. A biztonsági ajánlásoknak megfelelően két méter távolságra állnak egymástól a fiatalok, a gyakorlatokat így végzik el. Két hónapja nem találkozott a csapat, így van mit bepótolniuk. Bár csökkentett létszámban vehetnek részt az edzéseken, a tagok örültek az újratalálkozásnak.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy elmaradtak az edzések és hogy a barátaimmal sem találkozhattam ugye a koronavírus miatt, de boldog vagyok, hogy Éva néni itt tartja nekünk az edzéseket a Balaton-parton a szabadban.” - osztotta meg Németh Kitti Luca kötélugró.

A hosszú kihagyás miatt az első edzésen könnyített, erőnléti feladatokat végeztek a kötélugrók. Mint Hegedüs Éva szakági edző elmondta, szinte az elejéről kell kezdeniük a gyakorlást, mivel az elmúlt nyolc hétben nem volt lehetőségük a csoportos tréningezésre. A biztonsági előírásoknak megfelelve 8-9 fő vehet részt a gyakorláson, akik a versenyfeladatokra is hangsúlyt fektetnek.

„Elég sokáig vártunk erre a napra tulajdonképpen, de Keszthely város polgármesterétől és jegyzőasszonyától engedélyt kaptunk arra, hogy a szabadtérben, amint a Balaton-partot feloldják, mi edzhetünk. Természetesen nagyon szigorúan be kellett tartani a szabályokat. Mindenki maszkban érkezett, a 2 méter távolságot megtartjuk, nem is a másfelet. És hát itt köszönetet kell mondanom a színpad fenntartójának, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazagtónőjének, Csengei Ágotának, mert őnélküle azt hiszem hiába minden engedély, nem jöhettünk volna, de sok volt ez a két hónap. És nagyon sajnálom, hogy két héttel ezelőtt nem jutottunk el Szentesre, mert az én két gyerekem ott lett volna az országos versenyen.”

A fiatalok még márciusban vettek részt a megyei diákolimpián, ahol több érmet is elhoztak a keszthelyiek. Ezzel lett volna lehetőségük az országos megmérettetésen is részt venni. Ezt a versenyt a későbbiekben szeretné a szövetség megvalósítani, bíznak abban, hogy ősszel megrendezhetik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Mindannyian sikeresek voltak a vármegyei döntőn.
| 2024. már. 8. péntek 14:07 | Keszthely
Sok köztük a tehetség, így többen is esélyesek, hogy továbbjutnak az országos döntőre.
| 2023. feb. 16. csütörtök 16:39 | Keszthely
Március 9-én lesz a Diákolimpia megyei döntője.
| 2020. jan. 9. csütörtök 14:53 | Keszthely
A megyei döntőből korosztályonként a 3 legjobb jut tovább az országos megmérettetésre.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Mozogni vágyó fiatalok és idősek, kicsik és nagyok számára rendeztek sportprogramot Gyenesdiáson, “Gyenesi testébresztő” címmel.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.