Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Megyei döntőre készülnek a kötélugrók
2023. feb. 16. csütörtök | Keszthely
Megyei döntőre készülnek a kötélugrók
Megyei megmérettetésre készülnek a Keszthelyi Kötélugrók. A pandémia miatt 3 éve nem versenyezhettek, a diákolimpia időpontjáról pedig a napokban kaptak értesítést. Pár hetük maradt a felkészülésre, azonban sok köztük a tehetség, többen így is esélyesek, hogy továbbjutnak az országos döntőre.

Nem bemutató fellépésre készülnek a Keszthelyi Kötélugrók , március 9-én lesz a diákolimpia megyei döntője. Itt 30 másodperces gyorsasági versenyszámban, illetve  45 másodpercben ,szabadon választott gyakorlaton mutathatják meg tudásukat. A diákok között van olyan, aki már többször vett részt korábban is versenyen. Németh Kitti 10 éve ugrókötelezik.

„Engem azért fogott meg, mert felszabadít, egyben sportolok és nem sokan csinálják. És igazából ezt szeretem benne, hogy a csapat is nagyon aranyos. Most idén lesz diákolimpia. Hat hetünk van felkészülni, ami nem sok idő, de bízom a csapatban és szerintem jól fogunk teljesíteni.”

Az elmúlt 3 évben a pandémia miatt nem szervezhettek olyan versenyt a kötélugróknak, ahol minden korosztály, minden kategóriában indulhatott volna. Ezért akadnak olyanok, akiknek ez lesz az első megmérettetésük.

„Egy éve kezdtem, mert izgalmas, kiadhatok magamból mindent, amit csak tudok.” - mondta el Anton Moána.

A mostani versenyen több változtatás is lesz, ami nehézséget okozhat a diákoknak. Nem használhatnak például zenét, pedig a Keszthelyi Kötélugrók még a bemelegítést is arra végzik. Nincs kötelező gyakorlat sem, ami a korábbi években mindig volt.

„Bár későn tudtuk meg, hogy a verseny március 9-én lesz Nagykanizsán, ez már a megyei döntő, selejtező nélkül. Én hat tanulómat viszem. A hat tehetséges gyerekem közül bízom benne, hogy továbbjutnak páran majd az országos versenyre.” - ismertette Hegedüs Éva szakági edző.

A Keszthelyi Kötélugrók eddig is számos éremmel tértek haza a megmérettetésekről. Egyre népszerűbb a sportjuk, nyáron több településen is tartanak bemutatót. Ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy még többen kapjanak kedvet ehhez a tevékenységhez.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Mindannyian sikeresek voltak a vármegyei döntőn.
| 2024. már. 8. péntek 14:07 | Keszthely
Sok köztük a tehetség, így többen is esélyesek, hogy továbbjutnak az országos döntőre.
| 2020. máj. 15. péntek 16:40 | Keszthely
Egyelőre a szabadban, a Zenepavilonnál tarthatják meg a tréningeket.
| 2020. jan. 9. csütörtök 14:53 | Keszthely
A megyei döntőből korosztályonként a 3 legjobb jut tovább az országos megmérettetésre.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.