Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Folytatódik a keszthelyi faültetési projekt
2023. nov. 14. kedd | Keszthely
Folytatódik a keszthelyi faültetési projekt
Folytatódik a faültetés a Keszthely – A fasorok városa projekt keretein belül. A Fő téren elültetett 16 csemete után a már meglévő fasorok hiányzó darabjait pótolják, ezt követően kezdődik az új fasorok létesítése. A csemeték kiválasztásánál kiemelt figyelmet fordítanak azok környezettűrő képességére.

Mecseki kőrist ültettek a VÜZ Kft. munkatársai a sétálóutcán. Ez a fafajta évtizedek óta ad árnyékot a városnak ezen a részén, most a fasorból hiányzó két növényt pótolták a szakemberek. Keszthely önkormányzatának kiemelten fontos a faültetés, az elmúlt két évben előre meghatározott koncepció szerint történtek a telepítések. Az idén már csaknem kétszáz fát ültettek el, ehhez adódik majd hozzá a további 234 csemete.

„Először a szakmai javaslata a VÜZ-nek az volt, hogy a hiányzó fákat ülteti el a fasoroknál. Tehát ezért vagyunk itt a sétálóutcán, a sétálóutcán is van hely, ahová be kell ültetni a hiányzó fákat. A leglátványosabb majd az lesz, amikor a Balatoni Múzeum környékén 50 darab új gesztenyefa lesz elültetve. Azt gondolom, hogy a keszthelyiek egyik kedvenc fája az ilyen fatípus, és ez egy nagy előrelépés lesz. Természetesen máshol is, akár a templom körüli területen, a parkban, a piac környékén.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Az idei évben pótolták többek között a Georgikon utcában lévő fasort, a strandokon pedig összesen 65 fát ültettek el. A Schwartz lakótelepen teljesen új fatelepítést hajtottak végre. Városszerte főként hárs kerül a földbe, hiszen ebből van a legtöbb, de oszlopos tölgyet és vadgesztenyét is ültetnek. Ez utóbbiból telepítik a legnagyobb számú csemetét. A következő napokban a piactéren és a Bem utcában is ültetnek fákat.

„Nagyon fontos tudni, hogy komoly munka előzi meg ezeket az ültetéseket. Tehát először megtörténik a csemetéknek a pontos kijelölése, tehát hogy hova ültetjük el ezeket a csemetéket. Utána az ültetőgödörnek a kialakítása, itt már alapból arra kell figyelni, hogy a talaj alkalmas-e arra, hogy ide beültethessük az új csemetét. Tehát szükség szerint mi elvégezzük a talajcserét, ezzel javítjuk az új csemetének az életfeltételeit.” - emelte ki Sáringer-Kenyeres Marcell, önkormányzati képviselő.

A projekt keretében többek között a Fodor és a Georgikon utcában, a Hévízi, a Tapolcai, a Zsidi és a Csapás úton telepítenek új fasorokat.

Keszthelyi TV

| 2023. nov. 28. kedd 14:21 | Keszthely
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
| 2023. okt. 13. péntek 15:54 | Keszthely
Elindult a Keszthely a fasorok városa című program, de újabb csemetékre is pályáznak.
| 2023. máj. 22. hétfő 16:55 | Keszthely
Folyamatosan nyírják a füvet Keszthelyen és fákat is ültetnek városszerte.
| 2023. jan. 30. hétfő 17:00 | Balatongyörök
Továbbra is óriási az érdeklődés a települések fásítására.
| 2022. nov. 30. szerda 17:01 | Gyenesdiás
Fákat ültettek, játszóteret bővítettek és pihenőket alakítottak ki a település több pontján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.