Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Vasárnapig kóstolhatók a zalai borok Gyenesdiáson
2020. júl. 10. péntek | Gyenesdiás
Vasárnapig kóstolhatók a zalai borok Gyenesdiáson
Kezdetét vette csütörtökön este a Gyenesdiási Boros Sétány.A Kárpáti-korzón vasárnapig tart a gasztronómiai kínálat, mely során a Zala megyei nedűket kóstolhatják meg az érdeklődők. Esténként színpadi műsorokkal várják a kilátogatókat, ezek mellett pedig népművészeti és kézműves vásár is tart.

Fehér, vörös, rozé, gyöngyöző és jégborok. Egyik sem hiányozhat a kínálatból. Valamennyit megkóstolhatják az érdeklődők Gyenesdiáson. Az italok mellett természetesen a finom falatok is csábították a közönséget. Már a program első napján is sokan látogattak ki a Kárpáti-korzóra. A helyiek és a környékbeliek mellett népszerű a rendezvény a nyaralók körében is. Ez a baráti társaság is a pihenésük alatt érkezett a programra, ahol Szürkebarát és Irsai Olivér borokat kóstoltak.

„Zalaegerszegről nyaralunk Vonyarcvashegyen és kerestük a lehetőséget, hogy hol lehetne szórakozni egy kicsit és megtaláltuk Gyenesdiáson a bornapokat. Öten vagyunk, baráti társaság, jól érezzük magunkat, csak sajnos haza kell menni a holnapi nap, ez a baj.” - mondta el Katona József.

A rendezvény megnyitóján Gál Lajos polgármester kiemelte, a koronavírus-járvány mindenki életére hatással volt, ez alól a borászok sem kivételek. A pandémiás helyzet után azonban lehetőség nyílt arra, hogy a biztonsági előírások mellett szervezzék meg a bornapokat. A polgármester hozzátette, továbbra is céljuk, hogy településükön is a Zala megyei borokat kóstolhassák meg a vendégek. Brazsil József köszöntőjében elmondta, a program lehetőséget kínál arra is, hogy bemutassák a borászok az elmúlt év termékeit, a veszélyhelyzet miatt ugyanis a borok megmérettetései elmaradtak.

„A pincékből egy jelentős mennyiségű bor nem került ki, nem került elfogyasztásra. És gyakorlatilag nem csak az, hogy ott van az a bor, hanem annak az ára is hiányzik a gazdáktól. És ezért jó ez a gyenesdiási kezdeményezés, hogy itt újra megpróbáljuk a lehetetlent is. És hála a Jó Istennek, hogy nincs itt köztünk a járvány és ne is legyen itt.” - mondta el a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere.

A borlovagrend és a Balatoni Borbarát Hölgyek közösen is megkóstolták a pincészetek nedűit. A borászok szerint idén is jó termésre lehet számítani. Többen várták már a bornapokat, a tavalyi nedűket ugyanis eddig kevésbé volt lehetőségük bemutatni a közönségnek.

„Nagyon örülünk neki, hogy ezt a rendezvényt meg lehet tartani, hisz ez már egy hagyomány volt, és szinte 25 éve mennek ezek a borhagyományok és nem lett volna jó, ha most az idén kimarad, mivel hogy a ’19-es évjáratú borokat is meg tudjuk mutatni. Elmaradtak a borversenyek, satöbbi, tehát itt most a zsűri tudja zsűrizni. És hát nem beszélve arról, hogy az idei termés is nagyon szépen mutatkozik és valahova el kell helyezni. És ha a borokat nem tudjuk valahol eladni, akkor ezért gondjaink lesznek.” - ismertette Rádi László borász.

A Kárpáti-korzón felállított színpadon ebben az évben is színes műsorokkal várják a vendégeket. A gasztronómiai sokszínűség mellett kézművesek is kínálják portékáikat a látogatóknak.  A Gyenesdiási Boros Sétány egészen vasárnap estig várja az érdeklődőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2023. júl. 14. péntek 16:41 | Gyenesdiás
A bornapokon nem csak finom nedűk, hanem színes programok, koncertek várják a közönséget.
| 2022. júl. 15. péntek 19:02 | Gyenesdiás
Négy napon át zalai borok, jó programok várják az érdeklődőket a Gyenesdiási Bornapokon.
| 2022. júl. 15. péntek 16:16 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Gál Lajos, Gyenesdiás polgármester.
| 2021. júl. 16. péntek 13:57 | Gyenesdiás
A 22. bornapokon kitelepülők, koncertek várják a közönséget egészen vasárnapig.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
A szomszéd vár
18:29
Zalai krónika
18:44
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Aggódunk!
20:37
Savaria Filmfesztivál
21:00
A szomszéd vár
21:29
Zalai krónika
21:44
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.