Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / A külváros egy festőművész szemén át
2020. júl. 14. kedd | Balatongyörök
A külváros egy festőművész szemén át
Külvárosi tájak, egyszerű, hétköznapi emberek tárulnak az érdeklődők szeme elé Bács Emese kiállításán. A Györöki Nyári Tárlat idei első alkotójának nem csak a témái egyediek, hanem a technikája is. A festményeken számos tárgyat használ, fokozva ezzel az alkotások hatását. A megnyitón elhangzott, Bács Emese az eldobottból alkot a kívülállóknak emlékművet.

Különleges világba csöppen a néző a balatongyöröki művelődési házban. A közel másfél évtizedes múltra visszatekintő Györöki Nyári Tárlaton ezúttal Bács Emese alkotásai láthatóak. A festőművész képein a nagyváros arcai köszönnek vissza, ezek azonban nem az idealizált, mosolytól sugárzó emberek. A metró elgyötört utazói, a zenét hallgató, a világról tudomást sem vevő fiatal arca vagy egyszerűen a nyugalmat árasztó éjszakai nagyváros képe elevenedik meg. A kiállítást megnyitó Krajcsovics Éva úgy fogalmazott, a művésznek nagyon erős elköteleződése és mondanivalója van.

„Soha nem öncélú nála, hanem mindig valamiféle szolgálatnak rendeli alá. Itt például a külvárosi emberek, a külvárosok élete, a külvárosi embereknek ez a minimális élete, amit élnek, erről beszél, és olyan eszközökkel, ami tulajdonképpen az ő eldobott holmijukat építi be. Tehát tulajdonképpen az eldobottból csinál a kívülállóknak egy emlékművet.” - mondta a tárlatot megnyitó festőművész.

A képeknek nem csak a mondanivalója, hanem a technikája is rendkívül egyedi. Bács Emese nem csak festékkel dolgozik, hanem számos tárgyat – ruhaanyagokat, puzzle darabokat, régi fonalakat, műanyag játékokat – hasznosít újra. Ennek köszönhetően egy háromdimenziós kép tárul a látogató elé, amelynek köszönhetően az érdeklődők még jobban belekerülnek a festőművész világába. Bács Emese azt mondja, művészként nem célja a trendeket követni, ehelyett szeretné megmutatni azt a kort, amiben él.

„Nekem az a célom, hogy a mindennapokat kell, a mindennapi embert és a mostani kor emberét, problémáját és környezetét ábrázolni. Elképzelem, hogy ha már nem élek vagy eltelik több száz év, hogy akkor is időtálló legyen valami, hogy aktuális, hogy valamit eláruljon arról a korról.” - emelte ki Bács Emese, festőművész.

Bács Emese kiállításának megnyitójára nem csak Balatongyörökről, hanem a környező településekről is érkeztek érdeklődők. Többen voltak olyanok, akik a kezdetek óta követik a Györöki Nyári Tárlatot, ők azt mondták, ez a sorozat legkülönlegesebb kiállítása. Bács Emese tárlatát a Bertha Bulcsu Művelődési Házban lehet megtekinteni július 22-ig.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balatoni Múzeum első néprajzosának kiállítással állított emléket az intézmény.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Képzőművészeti műhelymunkát szerveztek Vonyarcvashegyen
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Az Árpád- és a középkori Dél-Zala világát mutatja be a Balatoni Múzeum.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
A tárlat szeptember 8-ig látható.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Bem utcában az orsósmagnó szerelmeseinek kínálnak történelmi utazást a gramofontól a stúdiótechnikáig.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.