Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Csütörtökön koncerteznek a Hangképzősök
2020. júl. 15. szerda | Rezi
Csütörtökön koncerteznek a Hangképzősök
Harmadik alkalommal tart nyári tábort Reziben a Hangképző Zeneműhely. A diákok főként magyar dalokat tanulnak az egyhetes kikapcsolódás alatt, de ismert külföldi slágerek is felcsendülnek majd az előadásukban. Idén is Keszthelyen a Zenepavilonnál mutatják be tehetségüket.

Cserháti Zsuzsa: Te csak szelíden ringasd el című dalát gyakorolja Belicza Fanni Mirella. Ezt a slágert fogja szólóban előadni a tábor zárókoncertjén. A dalt régóta kedveli, számára a szeretet és az odafigyelés fontosságát jelenti. Az éneklés nagyon sokat jelent számára. Mint elmondta, régi vágya teljesült azzal, hogy ezzel a szenvedélyével is foglalkozhat. A Hangképző táborban negyedik alkalommal vesz részt, mely mindig jó kikapcsolódási lehetőséget ad neki.

„Azért nagyon jó ez a tábor, mert fiatalokkal vagyunk együtt és több szólamban éneklünk egy-egy dalt. És annyira belénk ég ez a több szólamban való éneklés, hogy utána a tábor végén még hetekig zeng a fülünkben és nem bírjuk abbahagyni.”

A dalokat külön-külön is gyakorolják az énekesekkel a zenetanárok, a tábor célja azonban az, hogy a szólóprodukciók mellett a közös zenélésre is felkészítsék a növendékeket. A korábbi évekhez hasonlóan ismert slágerek csendülnek majd fel a hangképzősök előadásában.

„Próbáltunk arra törekedni, hogy inkább magyar dalok legyenek, mert korábban kaptunk olyan feedback-et, hogy túl sok a külföldi és hogy inkább magyar legyen a műsoron és igazából úgy vettük észre, hogy működik.” - mondta el Kovács Felicián  zenész.

A közös éneklések során többek között az LGT Neked írom a dalt című ismert slágerét is tanulják a növendékek Reziben. Harmadik alkalommal rendezik meg a tábort a településen, mivel a szervezők szerint minden adott ezen a helyszínen ahhoz, hogy a terveknek megfelelően teljen el a hét. Minden évben nagy népszerűségnek örvend a tábor, sokan jelentkeznek.

„Igazából én azt látom a tanulókon, meg az ő visszajelzéseik is azt mutatják, hogy sokat ad nekik, hogy szívesen jönnek vissza. Évről évre vannak visszatérő táborozók és tényleg mindig azt a visszajelzést kapjuk, hogy annyira jó, hogy haza sem akarnak menni.” - ismertette Bősze Bea vezető énektanár.

A hangképző táborosok zárókoncertje csütörtökön lesz Keszthelyen. Az előadás este 7 órakor kezdődik a Zenepavilonnál.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2021. júl. 23. péntek 17:18 | Keszthely
Az énektanoncok nyári tanfolyamát a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Táborozókat láttunk vendégül.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.