Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / 10 éves lett a Hangképző Zenetábor
2021. júl. 23. péntek | Keszthely
10 éves lett a Hangképző Zenetábor
Jubilál idén a Hangképző Zenetábor, a 10. évfordulót is Reziben és Keszthelyen ünnepelték a résztvevők. Az énektanoncok nyári tanfolyamát a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta, ennek köszönhetően egy nappal hosszabb lehetett az ittlétük, valamint zenével kapcsolatos előadásokat is hallhattak neves művészektől. A tábor zárásaként a Zenepavilonnál adták elő a megtanult dalokat.

Tones and I Dance Monkey-ja is felcsendült a Hangképzősök előadásában a Zenepavilonnál. Harmadik alkalommal állhattak a keszthelyi színpadra az énektanoncok táboruk zárórendezvényén. 30 táborozó vett részt a Reziben megrendezett nyári kurzuson. Többen visszajáró tanulók, akiknek a miliő mellett a közösség összetartó ereje és a jó hangulat is indok volt a program kiválasztására.

„Nagyon érdekes tapasztalat volt számomra az, hogy tavaly azért picit valahogy úgy jött ki a lépés, hogy egy picit idősebb korosztály jött el. Idén ez megváltozott és teljes mértékben fiataloktól kezdve időseken át mindenki, de ez egyáltalán nem jelentett akadályt arra, hogy egy remek közösség alakuljon ki. És tényleg szorítunk egymásnak kortól nemtől függetlenül. És örülünk egymásnak és ez borzasztóan fontos. És így egy nagyon támogató környezet alakul ki a tábor egésze alatt.” - mondta el Terék Zsófia.

Somogyi Niki első alkalommal vett részt a Hangképző Zenetáborban. Másfél évvel ezelőtt kezdett el tanulni énekelni az intézményen belül, énektanárától hallott a lehetőségről. Sokat jelent számára az éneklés, a táborban sem csalódott. Elmondása szerint sokat fejlődött az itt töltött idő alatt is.

„Érzem a saját éneklési stílusomat is, hogy ahogy megszokom ezt a közeget, a társaságot, a szereplést, egyre jobban meg tudok nyilvánulni, megmutatni az érzelmeimet és ez fantasztikus érzés.”

A Hangképző Zenetábor idén lett 10 éves. Ebben az évben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával egy nappal meghosszabbodhatott az ittlétük. E mellett pedig extra programokkal is tudtak készülni a jelentkezőknek, így neves művészek előadásaiból is tanulhattak a táborozók. A szervezők szerint nagyon produktív időszakot éltek meg mindannyian úgy idén is, mint az elmúlt években.

„Ez a 10 év én azt gondolom, hogy egy tábort nagyon könnyű megrendezni, sőt kettőt is, de tízet. Azért az nem biztos, hogy sokan elmondhatják magukról. És ehhez az kell, hogy egy olyan társaság legyen, mint a miénk, akik meghálálják a bizalmunkat és minden évben újra és újra jelentkeznek. Tök érdekes, mert idén nagyon sok külsős is jött például Kőszeg mellől, de aztán a szomszéd faluból, Zalaszántóból is és esetleg Hévízről.” - osztotta meg Kovács Felicián zenekarvezető.

A zenetábor pénteken ért véget Reziben. A szervezők azonban már tervezik a 11. alkalom megvalósítását is, reményeik szerint ismét a Zala megyei település lesz a bázisuk.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2020. júl. 15. szerda 14:58 | Rezi
Harmadik alkalommal töltik egyhetes táborukat Reziben a Laky Demeter Turistaházban.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Táborozókat láttunk vendégül.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:00
Szignatúra
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.