Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Vetélkedővel indult a Zalai Gyermekkönyv Hetek
2023. nov. 21. kedd | Keszthely
Vetélkedővel indult a Zalai Gyermekkönyv Hetek
Példaképeink címmel szervezett vetélkedőt a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára és a Csány-Szendrey AMI könyvtára. A 7-8. osztályosoknak ismert emberekből – énekesekből, színészekből, sportolókból – kellett felkészülniük a megmérettetésre. A program a Zalai Gyermekkönyv Hetek nyitó rendezvénye volt.

Nem volt könnyű dolguk a fiataloknak a vetélkedőn. Bár a felkészüléshez minden anyagot megkaptak, több kevésbé ismert tényt is tudniuk kellett a sztárokról. Rúzsa Magdi, Céline Dion, Elijah Wood és Hosszú Katinka is rajta volt azon a listán, amelyből készülniük kellett a diákoknak. A szoros versenyben végül az Életfa Iskola csapata győzedelmeskedett.

„Jók voltunk, sokat készültünk. Volt pár nehéz kérdés, de a legtöbb ment egyszerűen. Szerintem elég jó verseny volt, az ellenfelek is jók voltak, de nyertünk, ez a lényeg.” - mondta Czinege Levente, az Életfa Általános Iskola és AMI tanulója.

A vetélkedő ötlete a Csány-Szendrey iskolából származik. Az intézmény könyvtárosa a korábbi években már házon belül megtartotta a versenyt nagy sikerrel. A program célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a ma élő ismert emberekre, akik példaképül szolgálhatnak a fiataloknak. Az eseményen nemcsak a teljesítményük, hanem karitatív tevékenységük is előtérbe került.

„Az volt a célom, hogy olyan, most alkotó, fiatal példaképeket keressek a sport világából, a film világából és a popzene világából, akik a régi, hagyományos érték szerint normális előadók, és az életükben is példaképül szolgálhatnak akár gyerekek segítése vagy állatok segítése bizonyos alapítványokon keresztül, és egyéb karitatív tevékenység szempontjából sokat tettek már le az asztalra. Ezeket az életeket a gyerekek ha megismerik, akkor tudnak velük azonosulni.” - tette hozzá Salamon-Mészáros Rita, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI könyvtáros tanára.

A csapatok a helyes válaszokért nemcsak pontokat kaptak, hanem fel is fedhettek egy-egy képrészletet, amely alatt egy újabb híres ember lapult. Ehhez kapcsolódóan bónusz kérdést kaptak a fiatalok. A gyermekkönyvtár időről időre szervez különböző programokat az általános iskolás diákoknak, így ezt a vetélkedőt is szívesen befogadták.    

„Nagyon jó a kapcsolatom Ritával, és amikor jön kölcsönözni, akkor szoktunk beszélgetni is. Elmesélte, hogy ő házi versenyre ilyen típusút már készített. Én mondtam, hogy ez annyira fantasztikus, hogy érdemes egy kicsit kiterjeszteni és a keszthelyi iskolásokat megmérettetni ebben a feladatban. Így indult el ez a vetélkedő, hogy megbeszéltük, hogy lesz egy nagyobb volumenű is.” - tájékoztatott Magyar Szilvia a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának könyvtárosa.

A játék végén a csapatok minden tagja emléklapot kapott, az első három helyezett pedig könyvjutalomban részesült. A könyvtárban még az év végén is számos programra várják az érdeklődőket.     

Regman Karola - Keszthelyi TV        

| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Zalavár
Zalaváron rendezték meg a Zalai Kincskereső vetélkedő vármegyei döntőjét általános és középiskolás fitaloknak.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit, főkönyvtáros.
| 2023. nov. 17. péntek 17:49 | Keszthely
Ki mit tud, pályaorientációs nap és osztályvetélkedők színesítették az idei közgáz hetet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.