Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Utcaseprő autót vásárolt Keszthely
2020. szep. 16. szerda | Keszthely
Utcaseprő autót vásárolt Keszthely
A nem egész 12 millió forintos költséggel vásárolt és üzembe állított munkagépre már nagy szükség volt, a GESZ által korábban használt ilyen jármű üzemeltetése már nem volt gazdaságos. A jármű tegnapi bemutatóján elhangzott, a városvezetés kiemelt figyelmet kíván fordítani a település rendezettségére.

Szerdán már munkába is állt Keszthely új utcaseprő autója. A Németországból beszerzett munkagép az útszegélyeket és az utat is takarítja, seprűvel, has- és oldalkefékkel van ellátva. A szerkezet locsolja a tisztítandó felületet, így pormentesen üzemel. Az önkormányzat által biztosított forrásból a GESZ szerezte be és honosította a járművet. A szakemberek szerint már nagy szükség volt a beruházásra.

„A városnak elengedhetetlenül fontos ez a gép, sőt, már korábban is meg kellett volna talán ezt lépnünk, ugyanis az előző gépünknek – ami már nem hadra fogható – nem volt gazdaságos a felújítása, így kényszerhelyzetbe került a város, mert nem volt söprűs autója. Bérelni is lehetett volna, viszont olyan horribilis összegeket kérnek bérleti díjként, hogy az nem gazdaságos” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a GESZ zöldterületi vezetője. 

A járművet kedden mutatták be, a beszerzése és honosítása közel 12 millió forint volt. A speciális, jobbkormányos munkagép egy Mercedes motorral van felszerelve, ez üzemelteti a seprő-berendezéseket és a porszívóját, mellyel saját tartályába gyűjt a szemetet a seprőkocsi. 

Keszthely polgármestere elmondta, az önkormányzati ciklus elején egyértelmű irányként határoztak meg több célt, köztük azt is, hogy a város rendezett legyen. Nagy Bálint kifejtette, a járvány okozta helyzet sem írhatta felül e célkitűzést: „Sajnos igaz az, hogy a koronavírus járvány miatt nagyon nehéz gazdasági helyzetbe kerültek az önkormányzatok, ez Keszthelyen sincsen sajnos másképp. Vannak természetesen olyan tételek, amikre mondhattuk azt, hogy nem fogjuk az idei évben beszerezni – látva a költségvetés állapotát. Nagyon sok ilyen tételt állítottam le még a tavasz legelején, amikor a koronavírus elindult itt Magyarországon, illetve Keszthelyen is. De vannak olyan tételek, amiből nem engedhetünk és nem is engedünk, a mögöttem látható utcaseprő autó az ilyen.”

A jármű meghatározott útvonalterv szerint fog haladni a városban. A GESZ munkatársai elmondták, hogy elsősorban a hajnali és esti órákban üzemel a jármű. Ennek oka, hogy ekkor csekélyebb a forgalom és kevesebb a parkoló autó, amik nehezítenék az utak, szegélyek tisztítását. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
Elektromos utcaseprő gépet vásárolt a VÜZ Kft.
| 2023. szep. 5. kedd 14:45 | Keszthely
A nemzetközi szintű veteránautó kiállítás és szépségverseny két napon keresztül tartott.
| 2023. jún. 21. szerda 16:20 | Keszthely
Az elmúlt hetekben országszerte többen szenvedtek balesetet, volt, ami tragédiával is végződött.
| 2023. máj. 26. péntek 10:55 | Gyenesdiás
A rockabilly szerelmeseit várják vasárnapig Gyenesdiáson.
| 2023. jan. 6. péntek 17:23 | Balatonszentgyörgy-Balatonkeresztúr
Változó mértékben ugyan, de 2023-ban többet kell fizetni minden típusú autópálya matricáért.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.