Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Olvasók találkozhattak Szurovecz Kitti íróval
2020. szep. 23. szerda | Keszthely
Olvasók találkozhattak Szurovecz Kitti íróval
A Fejér György Városi Könyvtár vendége volt Szurovecz Kitti író. Egy irodalmi teadélután keretében mutatta be a Lilla titka című kötetét. A szerző a kötetlen beszélgetésen a könyv születésének történetéről is beszélt, ami a tíz évvel ezelőtt elsőként megírt Smink nélkül című írásának egy újraformált verziója, amit olvasói kedvéért alkotott.

A szabályok betartása mellett szájmaszk viselésével találkozhatott az olvasóközönség a Fejér György Városi Könyvtárban az ismert íróval Szurovecz Kittivel. Az újságíró 2010 óta foglalkozik női regények írásával. Könyvei nagyon népszerűek. Szeptember elején jelent meg a Lilla titka című új kötete, ami az olvasók kérésére íródott.

"A Lilla titka az valójában a 2010-ben megjelent első könyvem, a Smink nélkül átdolgozott, javított változata. Annak idején ebből a kötetből- annál fogva, hogy nem voltam még ismert szerző- nagyon keveset adtak el és az utóbbi évek író-olvasó találkozóin gyakran megkapom a kérdést az olvasóktól, hogy hol lehetne beszerezni. Én meg mindig mondtam, hogy kis szerencsével antikváriumban. Aztán jött most a karantén, s nekem is –mint mindenkinek tavasszal- a munkáimnak a 80%-a odaveszett és rengeteg időm szabadult fel, úgy gondoltam most van itt az ideje annak, hogy a 10. évfordulóra ezt a könyvet új köntösbe öltöztessem, átdolgozzam."-mondta az írónő.

A 91. ünnepi könyvhét keszthelyi programján az írónő szívesen mesélt korábbi köteteinek történetéről is, de olvasói megismerhették a Lilla titka című könyv alaptörténetébe, a 2000-es évek médiavilágának hátterében zajló szerelmi bűnügyi történetbe is bevezette az olvasókat. Az izgalmas, eseményekben gazdag történet egy tehetségkutató kulisszatitkai mögé is bepillantást enged az olvasónak. Az irodalmi délután remek hangulatát fokozta a helyszín is, ami a megszokottól eltérő környezet volt.

"A mai egy rendhagyó rendezvény, amit a pályázatból megépült közösségi térben tartunk. Ezt a közösségi teret szeretnénk majd mostantól minél jobban kihasználni. Különböző rendezvényekre a könyvtár nyitvatartási ideje alatt pedig nagyon sok szeretettel várjuk az olvasóinkat is, hogy ott nyugodtan, nagyon szép esztétikus környezetben tudjanak kikapcsolódni, olvasgatni."- adott tájékoztatást Temleiutner Krisztina.

Az új közösségi tér megadta a hangulatát első rendezvénynek. Szurovecz Kitti írónővel kötetlenül beszélgettek olvasói. Megismerhették új könyvének  főszereplőjét, a mélyszegénységben felnőtt, ám a médiában magas karrier előtt álló Szombati Lilla életét, titkait.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Papp Endre József Attila-díjas író, irodalomtörténész volt a vendége annak az író-olvasó találkozónak, mely az Ünnepi Könyvhetet nyitotta Keszthelyen.
| 2024. jún. 10. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy kéziratos naplót dolgozott át “A fegyvertörténész elveszett naplója” címet viselő könyvvé Máday Norbert író, műgyűjtő.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Keszthely
Előadásokkal és könyvbemutatóval és pálinka kóstolóval ünnepelte a Balatoni Múzeum a múzeumok világnapját
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
Könyvkiállítást nyitottak a könyvtárban a hazai zsidóság deportálásának 80. évfordulóján.
| 2024. feb. 16. péntek 19:15 | Keszthely
Tavunk kulturális kincseit szedi csokorba a Balatoni Értéktár című képes kiadvány.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.