Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A testületi döntésekről számolt be Nagy Bálint
2020. szep. 25. péntek | Keszthely
A testületi döntésekről számolt be Nagy Bálint
A város költségvetésének helyzetéről, az ingatlankoncepcióról és Keszthely intézményi struktúrájának felülvizsgálatáról beszélt részletesen Nagy Bálint pénteki sajtótájékoztatóján. Mára már hagyomány, hogy a lakosság széleskörű tájékoztatása érdekében Keszthely polgármestere a testületi ülést követő napon a főbb napirendi pontokról részletes tájékoztatást ad.

Nagy Bálint elmondta, a csütörtöki testületi ülésen döntöttek a költségvetéshez kapcsolódó rendeletmódosításról. Elhangzott, a város nehéz helyzetbe került tavasszal a pandémia első hullámában, a nyáron azonban kiemelkedően sok belföldi vendéget fogadott, így a szolgáltatók jó szezonról számoltak be. Nagy Bálint kiemelte, februárban egy stabil, jelentős tartalékokkal rendelkező költségvetést sikerült elfogadni, így Keszthelynek nincsenek likviditási problémái.      

„Ma elmondhatjuk azt, hogy Keszthely város költségvetése az stabil, de azt is el kell sajnos mondanunk, hogy azért nincsen jó helyzetben, kifejezetten nehéz helyzetben van. Ahhoz, hogy ezt a stabilitást a jövőben is meg tudjuk őrizni az év hátralevő részében, most várjuk mi is a szeptember végi adózási számokat. Arról tájékoztattam a testületet, hogy addig is én egy nagyon visszafogott költségvetést kérek, és a munkatársakat is arra kértem, hogy nagyon megfontolt kiadási oldallal kalkuláljanak.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Keszthely képviselő-testülete csütörtökön tárgyalt az intézményi struktura felülvizsgálatáról. Ennek része a VÜZ Kft. átvilágítása, amely a nyár folyamán lezajlott. Nagy Bálint beszámolt arról, az ügyvezető beadta a lemondását, az átalakítási folyamat alatt ideiglenes vezetője lesz a kft-nek, utána pályázatot írnak ki. Szó volt a város ingatlankoncepciójáról is. Elhangzott, az elmúlt időszakban felmérték a teljes városi vagyont, és új irányokat jelöltek ki az önkormányzati ingatlanok hatékonyabb felhasználása érdekében.     

„Az a célunk, hogy a szociálisan nehéz helyzetben lévő keszthelyi embereket még jobban tudjuk a következő időszakban, a következő években segíteni, akár a lakáshoz jutást is. Látjuk azt, hogy a korábbi, hosszabb vagy jó néhány évvel ezelőtti időszakban sok olyan szerződés köttetett, aminek „köszönhetően” ma nagyon sok olyan szociálisan rászoruló keszthelyi van, akiknek az önkormányzat – meglévő lakás híján – nem tud érdemben segíteni. Ezen szeretnénk változtatni a következő időszakban.” - tette hozzá Nagy Bálint.

Az ülésen tárgyalták a Kossuth utca 2. szám alatt lévő ingatlan szerződéshosszabbítási kérelmét is. Nagy Bálint elmondta, az ingatlan bérlője, Herold János jelentős tartozást halmozott fel az elmúlt években, így az önkormányzat a továbbiakban nem adja bérbe az ingatlant. Keszthely polgármestere a sajtótájékoztatón kifejtette, felháborítónak tartja, hogy a KÉVE képviselői vehemensen védték Herold Jánost. Nagy Bálint emlékeztetett, Czuth Zoltán azt javasolta, hogy a következő tíz évben díjmentesen adja bérbe az ingatlant Herold Jánosnak az önkormányzat. Keszthely polgármestere elmondta, ez a javaslat elfogadhatatlan, hiszen igazságtalan azokkal szemben, akik – ahogy fogalmazott – becsületesen fizetik a bérleti díjat.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az első félév utolsó soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:23 | Keszthely
Az esztendő utolsó soros ülésén arról határoztak, hogy inflációkövető dotációval segítik a praxisokat.
| 2023. máj. 25. csütörtök 16:11 | Keszthely
A grémium beszámolókat hallgatott meg és több pénzügyi döntést is hozott.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.