Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fidesz-KDNP: ez több szempontból aggályos
2020. okt. 8. csütörtök | Keszthely
Fidesz-KDNP: ez több szempontból aggályos
Több szempontból aggályosnak tartják a Fidesz-KDNP képviselőcsoport tagjai a KÉVE képviselőjének javaslatát, amit a Kossuth utca 2. száma alatti ingatlan bérleti ügyében vetett fel. A Városstratégiai Bizottság szeptemberi ülésén Czuth Zoltán azt javasolta, hogy az IQ Free Kft. tulajdonosának - aki KÉVE alapító és korábbi önkormányzati képviselő – 10 évre, nulla forintért adják bérbe az ingatlant, mindezt úgy, hogy 2,2 millió forint tartozást halmozott fel. Csótár András és Dr. Ifi Ferenc tegnap tartott sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját.

Csótár András elmondta, megütközve hallották Czuth Zoltán javaslatát. A Fidesz helyi csoportjának elnöke kifejtette, nagyon hibás lenne, ha politikai ügyként lenne beállítva Herold János KÉVE alapító bérleményének ügye. 

„Nem azért nem hosszabbította meg a képviselő-testület ennek a bérlőnek a bérleti jogviszonyát, mert bármilyen averziója is lenne vele szemben, hanem azért nem, mert tetemes, több millió forintos tartozást halmozott fel. A KÉVE képviselőjével, Czuth Zoltán képviselőtársunkkal komoly vitában álltunk. Az ő javaslata egy olyan lehetetlen helyzetet teremtene, ami alapján joggal mondanák a városi bérlők, az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérlői, hogy akkor ők sem kívánják közzétenni a bérleti díjakat” - fejtette ki a Fidesz helyi csoportjának elnöke.

Csótár András megítélése szerint, Czuth Zoltán ezen túlmenően csúsztat, összemos össze nem tartozó dolgokat. Kifejtette, a testületi ülésen is vita alakult ki arról, hogy a KÉVE politikusa összemosta az egyik legfrekventáltabb helyen lévő vendéglátóegység bérleti ügyét egy belvárosi udvar pincéjében található kulturális kiállítóhellyel. Sem a bérlemények, sem a szolgáltatások nem összehasonlíthatóak – tette hozzá Csótár András.

Dr. Ifi Ferenc szerint a bérleti díj elengedésére vonatkozó kévés javaslat figyelmen kívül hagyja az önkormányzat érdekét. A képviselő rámutatott, ha ezt így elfogadták volna, akkor tíz év alatt az IQ-FREE Kft. 22 millió forinttal kevesebb bérleti díjat fizetett volna.

 „Ez tíz évre vonatkozik. Ez évi nagyjából 2,2 millió forintot jelentene. Ugyanakkor ha minden kereskedő – hozzáteszem, ezt joggal – kérné ebben az esetben, akkor évi 80-90 millió forint bevételkiesés lenne, hisz körülbelül a városnak ekkora bevétele van az önkormányzati tulajdonban levő üzlethelyiségek kiadásából” - nyilatkozta a KDNP politikusa. 

Dr. Ifi Ferenc hozzátette, a KÉVE tagjai ahelyett, hogy röstellnék társuk milliós tartozását és elnézést kérnének, ellenkezőleg cselekszenek és próbálják igazolni ezt a magatartást. A sajtótájékoztatón elhangzott, a város versenytárgyalás útján kívánja bérbe adni az ingatlant.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A Fidesz helyi csoportja azt kérdezi Dr. Tóth Gergelytől: személyével a Momentum Mozgalom nyert önkormányzati választást Keszthelyen?
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A Fidesz helyi csoportjának közleménye kapcsán megkerestük dr. Tóth Gergely megválasztott polgármestert.
| 2024. már. 14. csütörtök 19:15 | Keszthely
Március 12-én döntött a keszthelyi egyéni körzetekben induló képviselőjelöltekről a helyi szervezet.
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 |
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
| 2024. feb. 5. hétfő 18:17 | Keszthely
A keszthelyi Fidesz csoport közleményben reagált Tóth Gergely hétfői fórumán elhangzottakra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.