Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az ütemterv szerint halad a gyenesdiási iskola fejlesztése
2021. ápr. 7. szerda | Gyenesdiás
Az ütemterv szerint halad a gyenesdiási iskola fejlesztése
Egy-két éven belül megújul minden iskola a Nyugat-Balaton térségében – mondta szerdán Gyenesdiáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő. A nagyközségben például duplájára nő az általános iskola alapterülete és a legmodernebb intézmény lesz a térségben. A fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ 1,4 milliárd forintos beruházása az ütemtervnek megfelelően halad.

Már a tetőszerkezet és az oldalfalak is helyükön állnak a 20 X 40 méteres küzdőterű tornacsarnoknál. Az épületet akár három részre lehet majd osztani, egy táncteremre és két tornateremre. A csarnok és a régi épület közt pedig új tantermekkel és szaktantermekkel bővül az oktatási intézmény.Egy különálló épületet is felhúzott a kivitelező Sz-L Bau Kft., itt az iparművészeti oktatás zajlik majd.  Mindezekkel csaknem duplájára nő a gyenesdiási iskola alapterülete. A nyugat-balatoni településen folyamatosan gyarapodik a lakosság, ez is indokolta az iskola bővítését.

Góth Imre Árpád alpolgármester: „Gyenesdiáson 1871-ben indult az akkor közoktatási törvénynek megfelelő iskolás rendszer. Majd 1961-ben az akkoriak elhatározták, hogy olyan iskolát építenek, hogy nyolcosztályos felmenő rendszerben lehessen tanítani. Így 150 éves és 60 éves évfordulóra fog elkészülni ez az iskola. Megduplázódik gyakorlatilag a területünk. Szükség is van erre, mert addig, amíg 1960-ban 1900 volt a település lélekszáma és 220 gyermek járt ide, napjainkra 4000 fölött van már a lélekszámunk és 500 fölött van a tanulóinknak a létszáma. Nagyon örülünk, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Gyenesdiáson valósul meg a nyugat-balatoni régió egyik legjobb, legmodernebb iskolája.”

A fejlesztésnek köszönhetően tovább bővülhet a tanulói létszám. A beruházásra a Nagykanizsai Tankerületi Központ nyert több mint 1,4 milliárd forint támogatást. A projekt az iskola infrastrukturális, valamint egészség- és művészetfejlesztését szolgálja.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő: „A kormányzat célja, hogy az oktatási intézményeket mind felújítsa és ebben a térségben is ezt tapasztalhatjuk, megújulnak az óvodák, az iskolák. Ebben a térségben a térségben itt, Gyenesdiáson jelentkeztek legtöbben az iskolába, itt bővült legjobban a létszám, ahogy a lakosság is, ezért a legindokoltabb itt volt, hogy egy ilyen nagyobb fejlesztés itt valósuljon meg.”

A projekt keretében felújítják a meglévő tantermeket is, korszerű oktatási eszközöket is vásárolnak, és új parkolók létesülnek. A kormány célja, hogy minden oktatási intézményt felújítson, ez a Nyugat-Balatonnál egy-két éven belül meg is valósul -  tette hozzá Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője:

„Jobb körülmények közt fognak tanulni a gyerekek, természetesen új eszközöket is kapnak. Ez része egy folyamatnak. A környéken Zalaapátiban is új tornacsarnok épül és folyamatosan minden kisebb-nagyobb felújítások lesznek. Van, ahol nincs szükség új tornacsarnokra, Vonyarcvashegyen például a tornacsarnoknak a tetejét a Magyar falu program keretébe felújítani. Azt lehet mondani, mindenütt történik valami és egy-két éven belül az összes óvoda és iskola fel lesz újítva a környékünkön.” 

Az iskola felújítása és bővítése 2020 szeptemberében indult. A befejezési határidő ez év november 30.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A “Balaton festőjéről” emlékezett meg születési évfordulója közeledtével az Egry József Általános iskola.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Nagy sikerrel rendezték meg a gyenesdiási művészeti fesztivált.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.